ΑρχικήΕιδήσειςΟ ΣΙΕΙΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ

Ο ΣΙΕΙΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ

- Advertisement -spot_img

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ της 8/7/2016. Δεν θα ασχοληθούμε με το ECNAIS, ο ρόλος και η «εγκυρότητα» του οποίου έχουν πλήρως διευκρινιστεί σε προηγούμενες αποκαλυπτικές ανακοινώσεις μας. Εστιάζουμε στην τελευταία παράγραφο η οποία θεωρούμε ότι αποτελεί απόδειξη του πόσο μεγάλη είναι η αντίθεση των απόψεων της ολιγομελούς ομάδας των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης με τις απόψεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά και όσων θεωρούν ότι η ιδιωτική εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι στο οποίο θα επιβάλλεται το δίκαιο του ισχυρότερου σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Οι ιδιοκτήτες λοιπόν θεωρούν ότι τα «τελευταία χρόνια είχαν γίνει σημαντικές κινήσεις διόρθωσης των παθογενειών που ταλάνιζαν για χρόνια την ιδιωτική εκπαίδευση». Επομένως, προφανώς, η σημερινή κατάσταση της πλήρους απόσυρσης της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση, των αναιτιολόγητων απολύσεων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της μαύρης εργασίας, των πλαστών και παράνομων τίτλων σπουδών, της  μη τήρησης ωρολογίων προγραμμάτων και της άριστης βαθμολογίας στο σύνολο σχεδόν των μαθητών πολλών ιδιωτικών σχολείων, είναι μια θετική και ελπιδοφόρα κατάσταση σύμφωνα με το ΔΣ του ΣΙΕΙΕ.

Καλούμε το ΥΠΠΕΘ να κάνει πράξη τις επανειλημμένες εξαγγελίες του και να νομοθετήσει  στην κατεύθυνση που έχει ανακοινώσει. Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες  να πάρουν θέση καταδικάζοντας τις πρακτικές ορισμένων που στοχεύουν μόνο στη μεγιστοποίηση του κέρδους τους εις βάρος της κοινωνίας, αλλά και σε βάρος της ισονομίας μεταξύ των μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img