ΑρχικήΑνακοινώσειςΟ Σύλλογος Καθηγητών των Αρσακείων Σχολείων ανάχωμα στη σπίλωση όλων των συναδέλφων...

Ο Σύλλογος Καθηγητών των Αρσακείων Σχολείων ανάχωμα στη σπίλωση όλων των συναδέλφων αλλά και σε κάθε απόπειρα διχασμού των εκπαιδευτικών ή συγκάλυψης των γεγονότων

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή τα γεγονότα που συνταράσσουν τα Αρσάκεια Σχολεία, την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία εν γένει, ο Σύλλογος Καθηγητών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. πρωτ.  435/25-02-2021 εγγράφου μας (http://www.skfe.gr/featured-articles/k20210225), δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι, μας προκαλεί οργή και καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, εκφοβισμού και βίας προς οποιονδήποτε άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας, πόσο μάλλον προς ανηλίκους. Τέτοια περιστατικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν ούτε κατά διάνοια, πολύ περισσότερο στον ιερό χώρο του σχολείου. Εάν όμως συμβαίνουν, πρέπει να αποκαλύπτονται και οι ένοχοι να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Στον χαώδη και μη ελεγχόμενο κόσμο του διαδικτύου, κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα με αλήθειες ή/και ψεύδη, από επώνυμους ή ανώνυμους, τα οποία εμπλέκουν τα Αρσάκεια Σχολεία. Επιπροσθέτως, αναρτώνται διάφορες διαδικτυακές φόρμες υποστήριξης ή καταγγελιών προς τα Αρσάκεια Σχολεία, ενίοτε αγνώστου προέλευσης και προθέσεων, οι οποίες υποδαυλίζουν μια διαρκή αναστάτωση, ασκούν πιέσεις και δεν συμβάλλουν στην ανάδειξη της αλήθειας. Οι απόπειρες συλλογής υπογραφών συμφωνίας σε ένα κείμενο ή σε μια φόρμα, και κάποιες φορές με πιεστικό τρόπο, διχάζουν τους εκπαιδευτικούς, τους απόφοιτους, τους μαθητές και τους γονείς τους, αλλά και την κοινή γνώμη.

Οποιαδήποτε καταγγελία, επώνυμη ή ανώνυμη, δεν επιτρέπεται να σπιλώνει συνολικά τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων της επικράτειας (Ψυχικού, Εκάλης, Πάτρας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων), το σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο τους, ούτε σαφώς την ιστορική διαδρομή και προσφορά των Σχολείων αυτών από το 1836 έως σήμερα.

Κάνουμε έκκληση προς όσους δημιουργούν αχρείαστο ή/και παραπλανητικό «θόρυβο», να διαφυλάξουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά τους, αποφεύγοντας την υπερβολή και τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», τηρώντας συγκρατημένη και μετρημένη στάση.Η δημιουργία και αναπαραγωγή αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιευμάτων και φορμών δήλωσης συναίνεσης πρέπει επιτέλους να σταματήσει, καθώς έχουν πια επιληφθεί οι αρμόδιες δικαστικές αρχές. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της ώστε να αναδειχθεί όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου

Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού

Το μέλος Αδαμαντία Ξηρίδου

Το μέλος Παναγιώτης Χαλκιαδάκης

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img