ΑρχικήΑνακοινώσειςO Θανάσης Διαβολάκης για το Μιχάλη Κουρουτό

O Θανάσης Διαβολάκης για το Μιχάλη Κουρουτό

- Advertisement -spot_img

Ο Θανάσης Διαβολάκης, επικεφαλής της παράταξης των Παρεμβάσεων και για πολλά χρόνια μέλος στα ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ, ανήρτησε σε προσωπική του σελίδα στα social media το ακόλουθο κείμενο για το Μιχάλη Κουρουτό.

Θανάση, τον αγώνα  θα τον δίνουμε πάντοτε μαζί.

 

Έφυγε χθες το πρωί, έπειτα από πολύμηνη μάχη για τη ζωή του, ο Μιχάλης Κουρουτός. Ένας σημαντικός συνδικαλιστής ηγέτης, ο επί 24 χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.
Ο Μιχάλης Κουρουτός αφιέρωσε τη ζωή του στην Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και στον συνδικαλισμό. Έβαλε τη σφραγίδα του στην εξέλιξη και την πορεία της Ομοσπονδίας. Αγωνίστηκε, με τον τρόπο που θεωρούσε καλύτερο, για να βελτιώσει την κατάσταση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, να κατοχυρώσει τη θέση τους ως λειτουργών της εκπαίδευσης. Στο μεγάλο διάστημα της προεδρίας του, το κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών γνώρισε πολύ σημαντικές κατακτήσεις και νίκες αλλά και αναίρεση κατακτήσεων και υποχωρήσεις, όπως και το εργατικό κίνημα στο σύνολό του.
Δεν ανήκαμε στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον Μιχάλη, ούτε είχαμε πάντα την ίδια αντίληψη για τον συνδικαλισμό. Είχαμε πολλές φορές διαφωνήσει και αντιπαρατεθεί. Είχαμε όμως δώσει και πολλές κοινές μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία που η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη λαίλαπα απειλεί να σαρώσει ό,τι κατάκτησαν με σκληρούς αγώνες οι εργαζόμενοι. Τη σχέση μας χαρακτήριζε ειλικρίνεια, αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη.
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα παιδιά και τα εγγόνια του, στους συναγωνιστές του στην συνδικαλιστική παράταξη. Είχε ακόμη πολλά να προσφέρει.
Αντίο Μιχάλη. Ο αγώνας συνεχίζεται.
- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img