ΑρχικήΑνακοινώσειςΟδύνη στην εκπαιδευτική κοινότητα: Πέθανε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΚ και μαχητής της...

Οδύνη στην εκπαιδευτική κοινότητα: Πέθανε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΕΚ και μαχητής της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Αδριανουπολίτης

- Advertisement -spot_img

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε προ ολίγου τον αδόκητο χαμό του Προέδρου της ΕΕΤΕΚ (Επιστημονικής Ένωσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εκπαιδευτικού και ερευνητή Κωνσταντίνου Αδριανουπολίτη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.

Ο Κώστας ήταν ένας αγνός μαχητής της εκπαίδευσης, ένας αγωνιστής για τον “φτωχό συγγενή” της Παιδείας, την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Όργωνε τη χώρα, έδινε διαλέξεις και ομιλίες, διοργάνωνε εκδηλώσεις φυσικές και (τα τελευταία χρόνια) και ψηφιακές, άκοπα και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος με ένα και μόνο σκοπό. Τα παιδιά που ολοκληρώνουν την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση να πάψουν να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, αλλά να έχουν προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε κι αυτός, ως απόφοιτος της Σιβιτανιδείου σχολής, έζησε από πρώτο χέρι τα εμπόδια και τις αντιξοότητες των χιλιάδων νέων που δίνουν τη μάχη για αξιοπρέπεια και προκοπή.

Για το λόγο αυτό πίεζε με όλες του τις δυνάμεις παντού. Πολιτικές ηγεσίες, κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικές συλλογικότητες, επιστημονικούς φορείς. Δεν υπήρχε εκδήλωση Παιδείας που ο Κώστας να μην δώσει δυναμικό παρόν, πάντοτε με στιβαρά επιχειρήματα, πάντοτε με χαμόγελο, με αυτοπεποίθηση, με πάθος.

Ήταν στενός φίλος της ΟΙΕΛΕ και συνεργάτης του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ. Ήταν κοινωνός των προβλημάτων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και συμπαραστεκόταν στον αγώνα μας. Έδινε το παρόν σε όλες τις ετήσιες εκθέσεις του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ από το 2009 και μάλιστα στην τελευταία είχε καίρια συμμετοχή με τις παρατηρήσεις και τις παρεμβάσεις του.

Είχε πλούσια αθρογραφία για τα θέματα της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα άρθρα του τελείωναν πάντα με τη λέξη “ίδωμεν” που φανέρωνε το βαθύ του σκεπτικισμό για την πρόθεση των πολιτικών ηγεσιών να λάβουν γενναία μέτρα, ώστε οι μαθητές της γενικής και της επαγγελματικής παιδείας να έχουν ίσες ευκαιρίες. Μας ανακουφίζει το γεγονός ότι στο τελευταίο του άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου στον εκπαιδευτικό ιστότοπο Alfavita αποχαιρετά τον κόσμο της εκπαίδευσης νιώθοντας χαρά και υπερηφάνεια για τη σημαντική βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αγαπημένε μας φίλε, σύντροφε, συναγωνιστή Κώστα, δεν θα σε ξεχάσουμε.

(Θα πούμε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Αδριανουπολίτη την Τρίτη, 12/7 και ώρα 10:30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα).

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img