ΑρχικήΑνακοινώσειςΟδύνη στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου

Οδύνη στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για το θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ εκφράζει την οδύνη της για το θάνατο της Βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου μετά από ένα μήνα σκληρής μάχης.

Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού. Πολέμησε για τις απόψεις της με θάρρος και εντιμότητα. Ξεκίνησε την πολιτική της δραστηριότητα το 1974 ως μέλος της ΟΝΝΕΔ και υπήρξε ενεργή μέχρι το θάνατό της. Υπηρέτησε με υπευθυνότητα τη χώρα και την κοινωνία ως Υπουργός Παιδείας (2004-2007), ως Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1990-1991), ως Βουλευτής και Ευρωβουλευτής.

Ειδικότερα ως Υπουργός Παιδείας, πορεύτηκε με κύρια όπλα τον κοινωνικό διάλογο και την προσπάθεια εξεύρεσης συναινέσεων. Στην ιδιωτική εκπαίδευση ενδυνάμωσε τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αναγνωρίζοντας την εκπαιδευτική μας προϋπηρεσία, ενώ δεν δίστασε να συγκρουστεί με άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα βάζοντας λουκέτο σε δεκάδες παραβατικές ιδιωτικές δομές.

Η Ομοσπονδία μας μεταφέρει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους της και στη Νέα Δημοκρατία. Θα αναμείνουμε λεπτομέρειες για τη νεκρώσιμη ακολουθία για να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις του Δ.Σ., ώστε να τιμήσει ο κλάδος μας τη μνήμη της.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img