ΑρχικήΑνακοινώσειςΟι μαθητές του Γυμνασίου των Μοντεσσοριανών Σχολείων-Παιδαγωγική Πρωτοπορία στο MUN του London...

Οι μαθητές του Γυμνασίου των Μοντεσσοριανών Σχολείων-Παιδαγωγική Πρωτοπορία στο MUN του London School of Economics!

- Advertisement -spot_img

Το σύγχρονο σχολείο δεν πρέπει να αρκείται μόνο στην παροχή της τυπικής γνώσης που προβλέπουν τα αναλυτικά προγράμματα και περιέχουν τα σχολικά εγχειρίδια. Οι μαθητές αποκτούν πολλαπλά ερεθίσματα με τις πρόσθετες δράσεις που παρέχουν τα σχολεία και στις οποίες περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές εκδρομές, κοινωνικές πρωτοβουλίες, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού κ.λπ.

Με αυτό το σκεπτικό οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου των Μοντεσσοριανών Σχολείων-Παιδαγωγική Πρωτοπορία οργάνωσαν για μια ακόμη φορά τη συμμετοχή των μαθητών στο Μοντέλο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (MUN) που πραγματοποιήθηκε στο παγκόσμιας φήμης London School of Economics.

Οι μαθητές μέσω αυτής της διαδραστικής εκπαιδευτικής εμπειρίας ασχολήθηκαν με τη μελέτη και τη συζήτηση ζητημάτων παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Επίσης, καλλιέργησαν χρήσιμες δεξιότητες για την υπόλοιπη ζωή τους, όπως η έρευνα, ο γραπτός λόγος, η ρητορική, η επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων, η επίτευξη ομόφωνης απόφασης, ο συμβιβασμός και η συνεργασία. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η διάκριση της μαθήτριας Καρολίνας Κολτσίδα, η οποία τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για τη συμμετοχή της στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της προσομοίωσης του MUN.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συμμετοχή των μαθητών των Μοντεσσοριανών Σχολείων-Παιδαγωγικής Πρωτοπορίας στην προσομοίωση MUN στο LSE εδώ.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img