ΑρχικήΑνακοινώσειςΟι «τρεις σωματοφύλακες» Μπαμπινιώτη με το λίβελό τους δεν στρέφονται κατά του...

Οι «τρεις σωματοφύλακες» Μπαμπινιώτη με το λίβελό τους δεν στρέφονται κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, αλλά κατά των 285 θαρραλέων αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων και των θυμάτων κακοποίησης

- Advertisement -spot_img

Χωρίς καμιά έκπληξη διαβάσαμε το κείμενο τριών εκπαιδευτικών του Αρσακείου που στρέφεται με μένος εναντίον του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ  για κείμενο που αναρτήθηκε με ευθύνη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας στην ιστοσελίδα της. Ωστόσο, οι «τρεις σωματοφύλακες» επέλεξαν να επιτεθούν, προφανώς εκτελώντας εντολές «άνωθεν», μόνο στον Μ. Κουρουτό, όχι φυσικά για την ανάρτηση της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το κατάπτυστο, εκφοβιστικό κείμενο που κυκλοφόρησαν, αλλά επειδή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανάρτησε δύο κείμενα στα social media για το ρόλο του Γ. Μπαμπινιώτη στην υπόθεση Λιγνάδη. Ως εκ τούτου, είναι αστείο να ομιλούν κάποιοι “his masters voice για …φερέφωνα. Είναι, όμως, θλιβερό να γράφεις λιβέλους κατά παραγγελία. Δεν αρμόζει σε ελεύθερους ανθρώπους, δεν αρμόζει σε εκπαιδευτικούς.

Το πλέον τραγικό, πολύ χειρότερο από οποιαδήποτε συκοφαντία κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ ή άλλου προσώπου, είναι η ευθυγράμμιση των συντακτών του λιβελογραφήματος με τη γραμμή Μπαμπινιώτη. Είναι προκλητικό, σε μια περίοδο που η κοινωνία διψάει για κάθαρση, οι συντάκτες, αντί να ζητήσουν να βγουν όλα στο φως και να καταδικάσουν τη «δράση» Λιγνάδη (ή και άλλων την επίμαχη περίοδο) να επιτίθενται κατά των 285 αποφοίτων που προτίθενται να καταγγείλουν περιστατικά που βίωσαν ή γνωρίζουν. Αυτή και μόνο η στάση τους, τους καθιστά έκθετους στα μάτια της κοινής γνώμης, ιδίως όμως των συναδέλφων τους στα Αρσάκεια Σχολεία που δεν έχουν να φοβούνται τίποτε, διότι είναι συγκεκριμένοι – και γνωστοί στην αρσακειακή κοινότητα – οι δράστες πράξεων, πολλές εκ των οποίων συνέβησαν προ πολλών ετών. Είναι, επομένως, φανερό. Δεν κυκλοφόρησαν το κείμενο για να στηρίξουν τους συναδέλφους, αλλά για να στηρίξουν μόνο έναν. Αυτόν που φέρει την κύρια ευθύνη για όσα συνέβησαν με την ανοχή του (ή, αν δεχτούμε ότι «δεν γνώριζε, δεν ήξερε», λόγω της άγνοιάς του). Αυτόν που σήμερα δεν θα έπρεπε να είναι στην ηγεσία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Αυτόν που επιχειρεί να μετατρέψει ένα καθαρά κοινωνικό και εκπαιδευτικό ζήτημα σε μικροπολιτική αντιπαράθεση…

Ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης για την ΟΙΕΛΕ αποτελεί χώρο παροχής κοινωνικού αγαθού, χώρος αγωγής και πολιτισμού και είναι ιερός! Τα Αρσάκεια Εκπαιδευτήρια αποτελούν έναν αδιαμφισβήτητο ιστορικό θεσμό στην Ελληνική Εκπαιδευτική Ιστορία. Τιμούμε το έργο τους και φυσικά τιμούμε το έργο των άξιων συναδέλφων – εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε αυτά. Πρόκειται για μία θέση που και η ΟΙΕΛΕ και ο Πρόεδρός της έχουμε εκφράσει διαχρονικά, προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους. Μάλιστα, στις τελευταίες ανακοινώσεις του Μ. Κουρουτού και της ΟΙΕΛΕ σχετικά με το θέμα των Αρσακείων, υπογραμμίστηκε η συμπαράσταση και ο σεβασμός του στο έργο των συναδέλφων μας. Καμία εγκάθετη ανακοίνωση μιας ελάχιστης μειοψηφίας τριών ανθρώπων δεν μπορεί να προκαλέσει το παραμικρό ρήγμα ανάμεσα στις σχέσεις της Ομοσπονδίας με τον Σύλλογο των Εκπαιδευτικών του Αρσακείου και δεν είναι ικανή να παραποιήσει τις απόψεις της.

Αυτοί που «μισούν» την ιδιωτική εκπαίδευση και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι άλλοι. Αυτοί που επέβαλαν (ή που χειροκρότησαν) την παράνομη περικοπή μισθών κατά 35% των αποδοχών μας. Αυτοί που καμάρωναν ως Υπουργό Παιδείας τον κ. Μπαμπινιώτη που σε 4 μήνες θητείας επιχείρησε σε τρία (!) νομοσχέδια να μας εντάξει στο υπουργείο Εργασίας και το μόνο που νομοθέτησε πέρα από την με παράνομο τρόπο συντριπτική μείωση των μισθών μας (την τελευταία ημέρα της θητείας του!) ήταν συντεχνιακές διευθετήσεις υπέρ των σχολαρχών. Άραγε, αυτοί που ξιφουλκούν κατά του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και σήμερα τάχα κόπτονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα και το εργασιακό τους περιβάλλον, ποια στάση κράτησαν τότε;

Επίσης, τα επιχειρήματα περί δήθεν μίσους του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ για την ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι καινούρια και δεν είναι δικά τους. Αποτελούν copy/paste πάγιων επιχειρημάτων που έχουν αντληθεί σχεδόν verbatim είτε από τοποθετήσεις του κ. Γ. Μπαμπινιώτη είτε από κείμενα του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, δηλαδή των σχολαρχών.

Όμως, ας μην πάμε μακριά. Ο ίδιος ο Σύλλογος Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στην ανακοίνωσή του, τους χαρακτηρίζει «διοίκηση», δηλαδή εκπαιδευτικούς που μόνο τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς ΔΕΝ εκφράζουν! Μόνο τους μέλημα είναι να εξυπηρετήσουν την ηγεσία του σχολείου κι όχι να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς του.

Δεν συνηθίζουμε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με συναδέλφους μας. Εσείς όμως μπορεί να είστε διδάσκοντες σε τάξη, συνάδελφοι όμως δεν είστε. Στη δίνη ενός εκ των μεγαλύτερων κοινωνικών και εκπαιδευτικών σκανδάλων, αντί να βρεθείτε ουσιαστικά στο πλευρό των μαθητών σας  (της πρώτης σας προτεραιότητας), των γονιών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, επιλέξατε να αποτελέσετε γρανάζι στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κ. Μπαμπινιώτη. Ακόμη και αν κάποιοι συνάδελφοι υποχρεωτικά και υπό τον φόβο της απόλυσης χαμογελούν μπροστά σας βεβιασμένα και αναγκάζονται να πειθαρχούν στις εντολές σας, εσείς γνωρίζετε βαθιά μέσα σας ποια «εκτίμηση» σας τρέφουν πραγματικά. Τη γνωρίσαμε κι εμείς μέσω των mail, των μηνυμάτων και των τηλεφωνημάτων οργής και αηδίας για το κείμενο που τους επιβάλατε να υπογράψουν. Αυτή είναι η κληρονομιά που αφήνετε, μια κληρονομιά ανθρώπων που στην κρισιμότερη ώρα της ιστορίας του σχολείου σας επιλέξατε από μικροψυχία ή δουλικότητα τη λάθος πλευρά.

Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες, όταν τα έργα και οι ημέρες Λιγνάδη (ή και όποιου άλλου) επιτέλους αποκαλυφθούν και αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η ηγεσία της Φ.Ε. για όσα συνέβησαν, να ζητήσετε ταπεινά συγνώμη, όχι από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ ή από την Ομοσπονδία (δεν σας υπολογίζουμε, δεν τη χρειαζόμαστε), αλλά από τους μαθητές σας, τους γονείς τους και τους συναδέλφους σας.

Εκ μέρους του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ

 

      Ο Α’ Αντιπρόεδρος                                           Ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων

                            Αλέκος Γούλας                                                             Στράτος Γεωργουδής

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img