ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΙΕΛΕ: Όχι στην κατάργηση της καλλιτεχνικής παιδείας και των κοινωνικών επιστημών, καλούμε...

ΟΙΕΛΕ: Όχι στην κατάργηση της καλλιτεχνικής παιδείας και των κοινωνικών επιστημών, καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 2 μμ έξω από το Υπουργείο Παιδείας

- Advertisement -spot_img

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ καλεί κάθε εκπαιδευτικό, κάθε πολίτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι εκπαιδευτικές συλλογικότητες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αύριο Τετάρτη, 23/6, έξω από το Υπουργείο Παιδείας για την απόπειρα κατάργησης της καλλιτεχνικής παιδείας και των κοινωνικών επιστημών.

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης έχει απολύτως συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό. Η ισοτίμηση των πτυχίων των κολλεγίων με τα πανεπιστήμια, η διάλυση της κρατικής εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και οι οδυνηρές επιπτώσεις της για χιλιάδες παιδιά που σπρώχνονται στην αγκαλιά των επιτήδειων επιχειρηματιών είναι λίγες μόνο από τις κινήσεις που το αποδεικνύουν. Όμως ο πόλεμος που η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχουν εξαπολύσει εναντίον της καλλιτεχνικής παιδείας και των κοινωνικών επιστημών πάει ένα βήμα πιο πέρα. Δεν επιτίθεται απλώς στο κοινωνικό αγαθό της Παιδείας και στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων, αλλά επιστρατεύει την εργαλειοποίηση της σχολικής γνώσης ώστε να αποφευχθεί η διδασκαλία αντικειμένων που αμφισβητούν την ιδεολογική κυριαρχία  του νεοσυντηρητικού μοντέλου. Εν ολίγοις, ο μαθητής όχι μόνο θα πρέπει να αποδεχθεί ότι «όπου φτωχός και η μοίρα του», αλλά θα πρέπει να πιστέψει ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, το νεοφιλελεύθερο δόγμα της ανισότητας.

Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για μια ποιοτική παιδεία, για μια παιδεία που είναι κοινωνικό αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα για όσους έχουν να πληρώσουν, για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία, στη ζωή.

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img