ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΙΕΛΕ: ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ...

ΟΙΕΛΕ: ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

- Advertisement -spot_img

Σύμφωνα με καταγγελίες πολλών συναδέλφων, κάποια ιδιωτικά σχολεία σκοπεύουν να καλούν καθημερινά το σύνολο των εκπαιδευτικών τους στις σχολικές μονάδες (στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μεγάλο αριθμό ανθρώπων) με αποτέλεσμα να ακυρώνεται επί της ουσίας η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο των σχολείων για να εμποδιστεί η διασπορά του ιού. Η Ομοσπονδία μας δεν θα επιτρέψει την παραβίαση της απόφασης και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια ενάντια σε οποιοδήποτε σχολείο επιβάλει τη φυσική παρουσία του συνόλου των εκπαιδευτικών κατά το διάστημα της προσωρινής απαγόρευσης.Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή προς την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της για το ζήτημα.

Με τη χθεσινή ΚΥΑ επίσης ορίζεται η απαγόρευση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, επομένως δίδεται η δυνατότητα σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες να πραγματοποιούν εξ αποστάσεως ενημέρωση των μαθητών. Η Ομοσπονδία μας τονίζει κατηγορηματικά ότι η εξ αποστάσεως ενημέρωση/διδασκαλία:

  1. θα πρέπει, για λόγους ισονομίας, να αφορά το σύνολο των μαθητών του σχολείου, και
  2. το σχολείο είναι υποχρεωμένο να εφοδιάζει τους εκπαιδευτικούς με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Χθες εκδόθηκε σε ΦΕΚ η υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10-3-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020». Η απόφαση αυτή ορίζει:

  • Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19:
  1. Όλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών.
  2. Όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και λοιπών πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, ως εξής:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

 

Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται:

α) οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και, κατά περίπτωση,

β) οι ερευνητικές δραστηριότητες,

γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και

δ) η λειτουργία των εστιών στέγασης.

Διαβάστε ΕΔΩ την ΚΥΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img