ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟ...

ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Κ.Ξ.Γ.»

- Advertisement -spot_img

Η Ομοσπονδία απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, με την οποία τον καλεί να μπει φραγμός στην ασυδοσία σε μεγάλο αριθμό φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που έχει ως αποτέλεσμα να πλήττονται δημόσια ταμεία, γονείς και εργαζόμενοι.

 

Κύριε Υπουργέ,

Παρά το γεγονός ότι η Ομοσπονδία μας απέστειλε προς εσάς επιστολή με την οποία κατήγγειλε την πρακτική εκπαιδευτικών μονάδων (κυρίως φροντιστηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών) να αναστέλλουν τη λειτουργία τους καθώς και τις συμβάσεις εκπαιδευτικών, αν και συνεχίζουν να εισπράττουν δίδακτρα και να παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, δεν είχαμε καμιά απάντηση εκ μέρους σας, ενώ οι απόπειρές μας με κάθε δυνατό τρόπο για επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα Εργασίας έπεσαν στο κενό. Αυτή η αφωνία μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς το ζήτημα απασχόλησε έντονα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ.

Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο κρίσιμη και για τα οικονομικά της χώρας ορισμένοι επιχειρηματίες να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και να καταληστεύουν τα δημόσια ταμεία χαρακτηρίζοντας επιχειρήσεις που συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από το υστέρημα των γονέων ως δήθεν πληγείσες. Τούτο βλάπτει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά δικαιώματα που το Υπουργείο Εργασίας θα έπρεπε στοιχειωδώς να προστατεύει βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Ελπίζουμε στην παρέμβασή σας έστω και την ύστατη αυτή ώρα, ώστε να προστατευθούν τα δημόσια ταμεία, οι γονείς και στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img