ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΙΕΛΕ: ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ...

ΟΙΕΛΕ: ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ –ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον άδικο θάνατο των δύο εκπαιδευτικών που υπηρετούσαν στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών και επέστρεφαν από την Ηλεία στον τόπο διαμονής τους στην Πάτρα. Πρόκειται για τους Δημήτρη Βασιλακόπουλο, καθηγητή Φυσικής και το συνοδηγό του, Νικόλαο Ρόδη, Μαθηματικό. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν άλλοι δύο εκπαιδευτικοί, ο Τάσος Μπ., συνάδελφος με πολυετή προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση (Εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου στην Πάτρα) και η Χ.Γ. που τραυματίστηκαν στο ατύχημα και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου.

Οι τέσσερις συνάδελφοι που ενεπλάκησαν στο τροχαίο ατύχημα ανήκουν στην – δυστυχώς – πολυπληθή οικογένεια χιλιάδων εκπαιδευτικών που υπηρετούν, κυρίως ως αναπληρωτές, μακριά από την οικογενειακή τους εστία και που συχνά αναγκάζονται να διανύουν τεράστιες αποστάσεις υπό αντίξοες και, συχνά, εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες. Θα πρέπει για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί που φυλάττουν εκπαιδευτικές Θερμοπύλες αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά της δημόσιας εκπαίδευσης και καλύπτοντας τις διαχρονικές ανεπάρκειες και τα εγκληματικά λάθη της πολιτείας, τυχαίνουν δυσμενέστατης μεταχείρισης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Η ΟΙΕΛΕ, για μια ακόμη φορά, καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των αναπληρωτών για ισοτίμηση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών. Είναι το ελάχιστο που μπορεί η πολιτεία να πράξει για να αναγνωρίσει το σπουδαίο και δύσκολο έργο τους που επιτελείται κυρίως σε φτωχές, δυσπρόσιτες ακριτικές περιοχές και προς όφελος των παιδιών των μη προνομιούχων, των παιδιών ενός κατώτερου Θεού.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img