ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΙΕΛΕ: Βροντερό όχι στην αστυνομική βία, συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Ηράκλειο...

ΟΙΕΛΕ: Βροντερό όχι στην αστυνομική βία, συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Ηράκλειο και Νέα Ιωνία

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τους πολίτες να συμμετέχουν στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό της 16χρονης ακτιβίστριας που τραυματίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός καλεί σε συγκέντρωση απόψε στις 18:00 στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής, ενώ φορείς και συλλογικότητες καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση στην Πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία στις 18:30.

Η πρόκληση των νεοναζί στην περιοχή του Ν. Ηρακλείου και η πρόθεσή τους να συγκεντρώσουν ομοϊδεάτες τους από όλο τον κόσμο, έχει δικαιολογημένα ενεργοποιήσει φορείς και συλλογικότητες της περιοχής. Δυστυχώς, όπως για πολλοστή φορά συμβαίνει, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτίθενται στους ακροδεξιούς, αλλά στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου κοριτσιού.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του κοριτσιού. Ταυτόχρονα, ενώνει τη φωνή της με όσους διαδηλώνουν για τον τερματισμό της σφαγής των αμάχων στη Γάζα και ενάντια στη διαώνιση ενός κύκλου αίματος στη Μέση Ανατολή που μόνο δεινά θα επιφέρει, όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά για όλο τον πλανήτη.

Συνυπογράφουμε, τέλος, τα λόγια τη Μάγδας Φύσσα στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Σαββάτου στο Ν. Ηράκλειο που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους:

«Εμείς είμαστε με τον πολιτισμό. Δεν είμαστε με τους φονιάδες. Σημαίνει ότι εμείς τον φασισμό τον έχουμε καταλάβει και τον ξέρουμε. Σκοπός μας είναι τώρα στα μικρότερα παιδιά να μπορέσουμε να τους δώσουμε να το καταλάβουν, τι σημαίνει φασισμός. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και είμαστε με τη ζωή. Όχι με το μίσος και τις δολοφονίες, όχι με τον θάνατο.»

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img