ΑρχικήΕιδήσειςOμόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ: να αποσυρθεί το...

Oμόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ: να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο που θεμελιώνει το σχολείο της αγοράς, συντονισμός δράσης με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες

- Advertisement -spot_img

Σε σημερινή της συνεδρίαση η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, στην οποία συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Αλ. Γούλας, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος από την Ενότητα και τα μέλη Μ. Σαβοριανάκης (ΑΣΚΙΕ-ΠΑΜΕ) και Θ. Διαβολάκης (Παρεμβάσεις), αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

  • Το νομοσχέδιο για την Παιδεία που χωρίς διαβούλευση έρχεται στη Βουλή, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη θεμελίωση του νεοφιλελεύθερης έμπνευσης σχολείου της αγοράς και για την επιστροφή σε άκρως αυταρχικές πρακτικές φρονηματισμού που θυμίζουν σκοτεινές εποχές της εκπαίδευσης. Η νομοθέτηση του πειθαρχικού κώδικα, της τράπεζας θεμάτων, της βάσης του 10 και της διαδικασίας αξιολόγησης με εμπνευστές το ΙΕΠ, όπου αποφάσεις λαμβάνουν άνθρωποι που σχεδίαζαν πογκρόμ εναντίον ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ή διώκονται για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, είναι η βάση για να στηθεί το σαθρό οικοδόμημα που σήμερα σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, καταρρέει και που έχει προκαλέσει την όξυνση κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Ταυτόχρονα, στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται διατάξεις απαξίωσης του ιδιωτικού εκπαιδευτικού και του έργου του.
  • Η βίαιη εισβολή της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης μέσω της νομοθετικής αυτής ρύθμισης πρέπει να βρει αντιμέτωπη σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Η ΟΙΕΛΕ θα αποστείλει πρόσκληση συστράτευσης προς τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ώστε να αντιμετωπιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου.
  • Τέλος, συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων μέσω της παράνομης διαδικασίας live streaming που λαμβάνει χώρα σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία και κατατέθηκαν απόψεις για τις περαιτέρω πολιτικές και νομικές ενέργειες της ΟΙΕΛΕ. Επισημάνθηκε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση στην παράνομη πρακτική κάποιων ιδιωτικών σχολείων που δεν τηρούν ούτε καν την προαιρετικότητα (την οποία έχει ομολογήσει η Υπουργός Παιδείας) και επιβάλουν την απευθείας μετάδοση του μαθήματος από την τάξη.
- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img