ΑρχικήΑνακοινώσειςΟργή για την απόλυση των συνδικαλιστριών εκπαιδευτικών από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας,...

Οργή για την απόλυση των συνδικαλιστριών εκπαιδευτικών από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, στη διαμαρτυρία προς την κυπριακή Βουλή ο Αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Αλ. Γούλας

- Advertisement -spot_img

Με προκλητικό «διάταγμα» μια μέρα μετά το Δεκαπενταύγουστο ώστε να μην προκληθούν αντιδράσεις, η διοίκηση της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας απέλυσε τις 3 συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς, την Μυρτώς Χασαποπούλου, Πρόεδρο, τη Μαιριέντα Στεφάνου, Γραμματέα, και τη Μαρία Περικλέους, Ταμία της Οργάνωσης του Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής (ESSA). (Διαβάστε εδώ για το ιστορικό της υπόθεσης σε ανάρτηση της ΟΙΕΛΕ). Η ντροπιαστική απόφαση που παραβιάζει ξεκάθαρα την εκπαιδευτική και την εργατική νομοθεσία αποδεικνύει τον αυταρχικό τρόπο διοίκησης του σχολείου και την καταπάτηση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στην διαμαρτυρία που οργάνωσε η ESSA σήμερα το πρωί στην Κυπριακή Βουλή συμμετείχε εκπροσωπώντας την ΟΙΕΛΕ ο Α’ Αντιπρόεδρός της Αλέκος Γούλας, ο οποίος εξέφρασε την ολόθερμη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στον δίκαιο και δύσκολο αγώνα των συναδέλφων μας. Εξέφρασε, δε, την πεποίθησή μας ότι η αποτελεσματική άμυνα για την καταπολέμηση ασύδοτων και αυθαίρετων εργοδοτικών πρακτικών είναι η δημιουργία μας Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Η ΟΙΕΛΕ εκφράζει την αγανάκτησή της για την απόλυση εκπαιδευτικών και δη εκπροσώπων των εργαζόμενων. Ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης του σχολείου και την επαναπρόσληψή τους. Θεωρεί πως το ζήτημα της απόλυσης της ηγεσίας ενός συνδικαλιστικού οργάνου δεν είναι μια απλή εκφοβιστική πρακτική, αλλά αποτελεί καταγγελία σύμβασης λόγω διάκρισης και θα πρέπει να γνωστοποιηθεί και στις ευρωπαϊκές αρχές.

Εμείς δηλώνουμε το παρόν στον αγώνα των συναδέλφων της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και θα συνδράμουμε την προσπάθειά τους με όποιο τρόπο μας ζητηθεί.

Κοινοποιούμε ψήφισμα στο Avaaz ενάντια στην εκδικητική απόλυση των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και παρακαλούμε κάθε συνάδελφο να το υπογράψει.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img