ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΡΓΗ ΤΩΝ (ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ…) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ» ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ...

ΟΡΓΗ ΤΩΝ (ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ…) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ» ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

- Advertisement -spot_img

Η Ομοσπονδία μας υποχρεώνεται σήμερα να φέρει στη δημοσιότητα συγκεκριμένη καταγγελία μεγάλου αριθμού συναδέλφων των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη» για διοικητικό παράγοντα του εν λόγω σχολείου.

Πρόκειται για επαγγελματικό στέλεχος της εκπαίδευσης που τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας και που με συνεχείς, το τελευταίο διάστημα, αναρτήσεις του στα social media καταφέρεται εναντίον του συνόλου σχεδόν των εκπαιδευτικών της χώρας, αλλά και των εκπαιδευτικών του εκπαιδευτηρίου στο οποίο απασχολείται σήμερα ως «Συντονιστής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Ανάπτυξης». Την οργή, όμως, των συναδέλφων μας, προκάλεσε συγκεκριμένη ανάρτηση με την οποία τους αποκαλεί, όπως και τη συντριπτική πλειονότητα των δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τεμπέληδες και άχρηστους, παρά το γεγονός ότι δίνουν εδώ και δύο μήνες τεράστιο αγώνα, μέσω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, χωρίς να έχουν πάρει ευρώ!

Πικρία έχει προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς και η στάση της διοίκησης του σχολείου που δεν έχει καλύψει τους συναδέλφους, παρά το γεγονός ότι έχουν διαμαρτυρηθεί εγγράφως προς την ιδιοκτησία και τους Διευθυντές. Η καταγγελία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Συγκαταλέγει και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του στους τεμπέληδες που «πορεύονται προς τη σύνταξη κερδοφορώντας εις βάρος των υπολοίπων, τους εκπαιδευτικούς που, αν και το σχολείο οφείλει δεδουλευμένα δύο μηνών, συνεχίζουν αδιάλειπτα την τηλεκπαίδευση ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. (…) Παραμένει ωστόσο τόσο η προσβολή προς τους εκπαιδευτικούς του άμεσου περιβάλλοντός του όσο και η συνολική απαξίωση του κλάδου, όπου κι αν εργάζεται ο καθένας μας. Κι αυτό διότι δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία επίσημη τοποθέτηση που θα καταδικάσει τις θέσεις του κ. Π……….. και θα στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, ιδίως του σχολείου όπου αυτός εργάζεται.

Σε καινοφανείς και δύσκολες συνθήκες για την εκπαίδευση, θεωρεί ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ασκήσει κακόπιστη, γενικόλογη και δριμεία κριτική εις βάρος ενός ολόκληρου κλάδου και να δυναμιτίσει, δυστυχώς εκ νέου, τις σχέσεις μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο στοιχειώδης αυτοσεβασμός δε μας επιτρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με το πρόσωπό του».

Όμως αυτή η συμπεριφορά του συγκεκριμένου στελέχους δεν είναι καινούρια. Όπως μας αναφέρουν συνάδελφοι από άλλα ιδιωτικά σχολεία στα οποία είχε θητεύσει, η συμπεριφορά του ήταν ανάλογη και στους χώρους εργασίας του, πραγματοποιώντας τακτικά λεκτικές επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών, συχνά ακόμη και εναντίον γονέων. 

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι στις εκλογές του 2012 πραγματοποίησε σε εκπαιδευτικό φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας (στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) προεκλογική συγκέντρωση κόμματος του οποίου ήταν υποψήφιος βουλευτής (πρόκειται για τη Δη.Ξαν. του κ. Τζήμερου). Παρά το γεγονός ότι η εμπλοκή σχολείου σε κομματικές εκδηλώσεις απαγορεύεται, δεν προχωρήσαμε σε καταγγελία μετά από παρέμβαση των συναδέλφων του σχολείου, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι είχαν ουκ ολίγες φορές λοιδωρηθεί από τον εν λόγω, θεώρησαν (ορθά) πως δεν θα πρέπει να εμπλακεί το εκπαιδευτήριο και η Ομοσπονδία  στην προεκλογική εκστρατεία.  

Ζητούμε από την ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου να τοποθετηθεί επισήμως για τις προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις του στελέχους του και να τακτοποιήσει άμεσα τις οικονομικές εκκρεμότητές της, καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα των συναδέλφων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img