ΑρχικήΑνακοινώσειςΟΡΓΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ –...

ΟΡΓΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟΥΣ, ΣΑΡΩΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- Advertisement -spot_img

Το χάος στην ιδιωτική εκπαίδευση επιτείνεται. Η νομοθετική απορρύθμιση Αρβανιτόπουλου που απέσυρε την εποπτεία της πολιτείας από τα ιδιωτικά σχολεία και επέβαλε ελεύθερες, μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών χωρίς έλεγχο, έχουν γιγαντώσει την ανομία και την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων μας.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας μετά από δεκάδες καταγγελίες ιδιωτικών εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένα ιδιωτικά σχολεία τους εξαναγκάζουν υποχρεωτικά να συμμετέχουν χωρίς αμοιβή σε δραστηριότητες εκτός νόμιμου ωραρίου, απογεύματα, βράδια και Σαββατοκύριακα. Οι ενέργειες αυτές των σχολείων παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 73 του Ν. 4310/2014 και την ΥΑ Φ.8./53470/Δ2/1.4.2015 (ΥΑ Κουράκη).
Η Ομοσπονδία με σημερινή της επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας ζήτησε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αποκατασταθεί η εποπτεία στο χώρο και για διενέργεια σαρωτικών ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία.
Δίνουμε, τέλος, και πάλι στη δημοσιότητα έρευνα του κλαδικού ινστιτούτου (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ) τον Απρίλιο του 2013 με τη συμμετοχή 478 ιδιωτικών εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την οποία οι συνάδελφοί μας αμείβονται κατά προσέγγιση μόλις για το 57,44% της συνολικής εργασίας που προσφέρουν στα ιδιωτικά σχολεία. Αυτό συμβαίνει, διότι για το συντριπτικό ποσοστό πρόσθετων δραστηριοτήτων (96,9%) οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν αμείβονται, ενώ οι σχολάρχες καρπώνονται εξ’ ολοκλήρου το ποσό που προβλέπεται στα δίδακτρα γι’ αυτές.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img