ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Δ. ΚΑΖΑΓΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

- Advertisement -spot_img

«Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι». Σήμερα εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που καθιερώθηκε από το 1992 μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο αγώνας για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς ανισότητες περιλαμβάνει την προσπάθεια για ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Η Ομοσπονδία μας έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα αυτό και αποτέλεσμα της πολυετούς προσπάθειάς μας να αναδειχθεί το θέμα αυτό στο δημόσιο διάλογο ήταν η ευαισθητοποίηση της πολιτείας που πρόσφατα ψήφισε το άρθρο 71 του Ν. 4485/2017, όπου ρητά προβλέπεται ότι:

  1. Στα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία της γενικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξαιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους.»

Η ΟΙΕΛΕ έχει και έναν ιδιαίτερο λόγο να αισθάνεται πολύ κοντά στους ανθρώπους με αναπηρίες. Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κάζαγλης είναι ο εθνικός προπονητής της ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο, έχοντας στο ενεργητικό του παγκόσμια και πανευρωπαϊκά μετάλλια και διακρίσεις. Μέσω του Δημήτρη μαθαίνουμε για τον υπέροχο αγώνα ανθρώπων που αποτελούν κοινωνικά παραδείγματα, παραμερίζοντας τις δυσκολίες τους και χαράζοντας μια ξεχωριστή πορεία στη ζωή τους μέσω του αθλητισμού.

Αποτελεί, επομένως, ιδιαίτερη τιμή για την Ομοσπονδία μας που ο Δημήτρης βραβεύεται αύριο μαζί με προπονητές και αθλητές του ειδικού αθλητισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλωστε, η ευαισθησία μιας δημοκρατικής πολιτείας και η προσήλωσή της στον αγώνα κατά των ανισοτήτων κρίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη, όχι μόνο ενάντια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά κυρίως κατά των διακρίσεων, του στιγματισμού και της προκατάληψης.  

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img