ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

- Advertisement -spot_img

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών είναι η δεύτερη κατά σειρά που ο κλάδος εορτάζει μέσα σε πραγματικά άθλιες συνθήκες. Ελεύθερες και ανεξέλεγκτες απολύσεις, αδήλωτη εργασία, καταγγελίες σύμβασης τον Ιούνιο και επαναπροσλήψεις το Σεπτέμβριο μέσω της αθλιότητας των ολιγόμηνων συμβάσεων, ιδιωτικά σχολεία που πληρώνουν εικονικά το σύνολο του μισθού στην τράπεζα και απαιτούν την επιστροφή μέρους του στο χέρι υπό την απειλή της απόλυσης είναι τμήμα μόνο της εικόνας που βιώνουν εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σήμερα.
Η σημαντικότερη επίπτωση της νομοθετικής απορρύθμισης που κατ’ εντoλήν ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων επέβαλε ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος στην ιδιωτική εκπαίδευση, ήταν η απώλεια της ιδιότητας του εκπαιδευτικού λειτουργού από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και ο υποβιβασμός τους σε αναλώσιμους υπαλλήλους. Οι επιπτώσεις για το ευρύτερο εκπαιδευτικό σύστημα είναι τεράστιες. Ουδείς μπορεί πλέον να εποπτεύσει τα ιδιωτικά σχολεία, να πιστοποιήσει την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και τη νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών, ενώ ο κίνδυνος για καταδολίευση διαφανών μέχρι πρότινος διαδικασιών, όπως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι πολύ μεγάλος. Οι εκπαιδευτικές ανισότητες γιγαντώνονται και η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές καταστρατηγείται καθημερινά.
Η Ομοσπονδία θα δώσει τη μάχη φέτος να είναι η τελευταία χρονιά που η ιδιωτική εκπαίδευση ζει αυτή την τραγωδία. Του χρόνου στις 5 Οκτώβρη ο κλάδος μας θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού υπό διαφορετικές, πολύ καλύτερες συνθήκες.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img