ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Μια πολύ όμορφη διαθεματική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου...

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Μια πολύ όμορφη διαθεματική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου του Ναυστάθμου Χανίων

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, η ΟΙΕΛΕ παρουσιάζει σήμερα την εξαιρετική πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου του Ναυστάθμου Χανίων. Ψυχή της πρωτοβουλίας αυτής είναι η Νίκη Τσακίρη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, που εδώ και χρόνια ασχολείται με μικρά, αδέσποτα ζώα που ζουν γύρω από το σχολείο.

Η αφοσίωση της συναδέλφου μας στα ζωάκια οδήγησε τους μικρούς μαθητές σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις ανάγκες τους. Το ενδιαφέρον που επέδειξαν τα παιδιά, γέννησε την ιδέα να χτιστεί πάνω σ’ αυτό όχι απλώς μια φιλοζωική δράση, αλλά μια διαθεματική δραστηριότητα που συνδυάζει την φυσική αγωγή, την έρευνα και τις καλές τέχνες. Έτσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατόπιν πολλών συζητήσεων πάνω στο θέμα δημιουργήθηκαν εθελοντικές ομάδες  από τους ίδιους τους μαθητές που είχαν ως αρμοδιότητα έναν καταμερισμό εργασίας για την καθημερινή σίτιση των ζώων. Διάβασαν πληροφορίες στο διαδίκτυο για την ζωή, την αναπαραγωγή και την τροφή των ζώων. Η ερευνητική αυτή εργασία συνδυάστηκε με καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά δημιούργησαν κολλάζ, ζωγράφισαν και έκαναν με τα έργα τους έκθεση ζωγραφικής. Δεν περιορίστηκαν όμως μόνο σ’ αυτό. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους χορογράφησαν το κομμάτι Cats Duet του Antonio Pappano και το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Αυτή την χρόνια οι  μαθητές θα ασχοληθούν με ποιητές, συγγραφείς και μουσικούς που έχουν αντλήσει την έμπνευση τους από τα ζώα.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, το σχολείο γέμισε σήμερα με τις δημιουργίες των παιδιών, καθώς  και με αποφθέγματα συγγραφέων, καλλιτεχνών, φιλοσόφων και ποιητών.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, στην Νίκη Τσακίρη και στη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου του Ναυστάθμου για την πρωτοβουλία τους.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο της δράσης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img