ΑρχικήΑνακοινώσειςΠανελλαδικές Eξετάσεις: Κουράγιο και δύναμη για τη δυσκολότερη μάχη των παιδιών μας

Πανελλαδικές Eξετάσεις: Κουράγιο και δύναμη για τη δυσκολότερη μάχη των παιδιών μας

- Advertisement -spot_img

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ευχόμαστε στις μαθήτριες και στους μαθητές που από αύριο ξεκινούν την προσπάθειά τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αισιοδοξία και δύναμη.

Πρόκειται για μια δύσκολη μάχη που κάποιοι φέτος φρόντισαν να την κάνουν ακόμη πιο δύσκολη, ακόμη πιο ψυχοφθόρα για τα παιδιά, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι φέτος διανύουμε ελέω πανδημίας τη δυσκολότερη σχολική χρονιά στη μεταπολιτευτική ιστορία. Αδιαφορώντας για τις συνθήκες ακραίας ανισότητας με πολλά δημόσια σχολεία, ιδίως σε ακριτικές και απομονωμένες περιοχές, να μην έχουν πρόσβαση στο δίκτυο, με πολλά παιδιά από οικογένειες μη προνομιούχων να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες παρακολούθησης της τηλεκπαίδευσης.

Κι όμως, σε ένα τέτοιο περιβάλλον που θα απαιτούσε ευαισθησία από την πολιτεία, η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φρόντισε να ναρκοθετήσει τη διαδικασία εισάγοντας έναν δυναμικό «κόφτη» που δεν έχει στόχο τον εξορθολογισμό αλλά την προσφορά φρέσκιας πελατείας στους επιχειρηματίες-φίλους της κ. Κεραμέως και τη δημιουργία ακόμη περισσότερων εμποδίων (λες και δεν αρκούσε η λειψή τηλεκπαίδευση…) για μαθήτριες και μαθητές από τις τάξεις των κοινωνικά αδύναμων. Αυτών που με το δόγμα του «ψυκτικού από το Περιστέρι», πρέπει να καταδικαστούν στη μοίρα των γονέων τους, να μην έχουν βλέψεις για κάτι διαφορετικό, για ακαδημαϊκή μόρφωση, για πρόσβαση σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Διότι το πανεπιστήμιο και οι καλές δουλειές θα πρέπει να καπαρωθούν από τους γόνους των εκλεκτών.

Ευχόμαστε, λοιπόν, το καλύτερο για τα παιδιά μας, έστω και υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι οι αγώνες στη ζωή δεν εξαντλούνται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά είναι διαρκείς. Συγχαίρουμε, τέλος, τους συναδέλφους μας σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία που έδωσαν την ψυχή τους για να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους μαθητές τους για τη φετινή δοκιμασία.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img