ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. ΑΘΗΝΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. ΑΘΗΝΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

- Advertisement -spot_img

Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, από κοινού με τα Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., στην Αθήνα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 στα Προπύλαια, με αίτημα αιχμής το κορυφαίας σημασίας ζήτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, της πραγματοποίησης δηλαδή όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που απαιτούνται στην εκπαίδευση (με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δομή και λειτουργία του σχολείου), της εξίσωσης των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών και της ενίσχυσης του εποπτικού ελέγχου της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας και να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης (που έχει υποστεί σειρά επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων λιτότητας και βρίσκεται, παρά τις διαδοχικές υποσχέσεις, σε καθεστώς μηδενικών διορισμών για πάνω από 10 χρόνια) είναι εκρηκτική. Η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη των κτηριακών υποδομών των σχολείων συνεχίζονται. Ταυτόχρονα η διαρκής οικονομική, με την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, και επιστημονική (με την πλήρη απουσία μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης) υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, από την πολιτεία, έχει φέρει σε δεινή θέση κι έχει δημιουργήσει το υπόβαθρο για την αμφισβήτηση του έργου μας (με την εκδήλωση ακόμα και ακραίων επιθέσεων από γονείς). Οι εκπαιδευτικοί στοχοποιούνται (βλέπε πρόσφατες δηλώσεις του νέου προέδρου του Ι.Ε.Π.που έχει ιδιαίτερη προϊστορία στα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως τονίσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας) ως οι υπαίτιοι των κακώς κείμενων της εκπαίδευσης και η πολιτεία αποποιείται των ευθυνών της.

Ακόμα και πρόσφατες κατακτήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος υποσκάπτονται μιας και η εφαρμογή σε πλήρη έκταση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης έχει απέναντί της την υπονομευτική στάση της Κ.Ε.Δ.Ε. αλλά και τα τεράστια κτηριακά προβλήματα για την αντιμετώπιση των οποίων είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων από την κυβέρνηση άμεσα.

Ταυτόχρονα, επεκτείνεται το φαινόμενο της ακραίας εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης εις βάρος των μη προνομιούχων με αποκορύφωμα τη λειτουργία χιλιάδων παράνομων φροντιστηρίων δημοτικού σε όλη τη χώρα γεγονός που έχει δραματικές συνέπειες στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη, ενώ είναι βέβαιο ότι η εκπαιδευτική υπερεξάντληση των παιδιών θα τα οδηγήσει σε αποστροφή προς τη γνώση. Οι παράνομες αυτές δομές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια παιδιών και εργαζόμενων και υποσκάπτουν το θεσμό του ολοήμερου σχολείου. Τέλος, η άκρατη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και η ελλιπής εποπτεία της πολιτείας έχουν γιγαντώσει τα φαινόμενα της αδήλωτης εργασίας και της φοροδιαφυγής στην ιδιωτική εκπαίδευση με θύματα τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν για χάρη της κερδοσκοπικής μανίας μιας ολιγομελούς ομάδας προνομιούχων επιχειρηματιών.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 12:00 στα Προπύλαια, μαζί με τους συναδέλφους μας από τη Δευτεροβάθμια και την Ιδιωτική Εκπαίδευση ώστε από κοινού να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης που αποτελεί το μέλλον της κοινωνίας και τη διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας και στην ιδιωτική εκπαίδευση, ώστε να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά οι ανισότητες.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img