ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΣΙΕΛ, ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ...

ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΟΙΕΛΕ ΚΑΙ ΣΙΕΛ, ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΣΑΡΩΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

- Advertisement -spot_img

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΙΕΛ/ΟΙΕΛΕ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

 

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΑΚΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΑΣΠΙΔΕ – ΠΑΜΕ ΛΕΥΚΑ -ΑΚΥΡΑ ΣΥΝΟΛΟ
ΨΗΦΟΙ

 

1010 22 46 44 32 1154
ΠΟΣΟΣΤΑ

 

90% 2% 4,1% 3,9%
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ  

53

 

1

 

2

 

2

ΕΔΡΕΣ ΔΣ ΣΙΕΛ

 

10 1
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑ

 

 

14

 

 

1

 

Παρά τη μείωση του αριθμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών λόγω του μεγάλου αριθμού απολύσεων μέχρι και τον Αύγουστο του 2016, παρά τη γενική απάθεια και αδιαφορία στους κόλπους της κοινωνίας, ο κλάδος μας έδωσε συντριπτική απάντηση με τη συμμετοχή του στις εκλογές του ΣΙΕΛ (ενός από τα 19 σωματεία-μέλη της ΟΙΕΛΕ) που ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Οι 1154 ψηφίσαντες είναι αριθμός-ρεκόρ για το Σύλλογο από την ημέρα ίδρυσής του. Αύξηση περίπου 20% από τις εκλογές του 2015 και περίπου 32% από το 2011, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, αν υπολογίσει κανείς τη συνολική μείωση του αριθμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών την τελευταία 6ετία, το κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία κ.λπ.. Αποτελεί εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο ότι ένα μεγάλο τμήμα των ψηφισάντων είναι νέοι συνάδελφοι που γράφτηκαν στο Σύλλογο και συμμετείχαν για πρώτη φορά!

Πλέον ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛ είναι πανίσχυροι, οπλισμένοι με τη δύναμη των συναδέλφων για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη συνέχεια, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε όσα με αγώνες και κόπους κατακτήθηκαν μέσα σε ένα εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον με αντιμέτωπη την ανίερη συμμαχία πολιτικών κομμάτων, επιχειρηματιών της εκπαίδευσης και ΜΜΕ.

Θριαμβεύτρια των εκλογών αναδείχθηκε η παράταξη της Ενότητας που έλαβε το 90,01% και 1010 ψήφους, εκλέγοντας 10 έδρες στο ΔΣ του ΣΙΕΛ και 53 συνέδρους για το Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Δεύτερο αναδείχθηκε το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο (Συσπειρώσεις) που έλαβε το 4,1% των ψήφων και 46 ψήφους, εκλέγοντας 1 έδρα στο ΔΣ του ΣΙΕΛ και 2 συνέδρους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Τρίτη παράταξη αναδείχθηκε η ΑΣΠΙΔΕ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) που πήρε το 3,9% και εξέλεξε 0 έδρες στο ΔΣ του ΣΙΕΛ και 2 συνέδρους για το Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Τέλος, η παράταξη της ΡΑΚΕ έλαβε το 2% των ψήφων, 0 έδρες στο ΔΣ του ΣΙΕΛ και έναν σύνεδρο για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Οφείλουμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τις εκατοντάδες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία και δυνάμωσαν αποφασιστικά τη φωνή του κλάδου μας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img