ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαραπλανητική και προκλητική απάντηση της Vodafone για τη διαφήμιση με το σκονάκι

Παραπλανητική και προκλητική απάντηση της Vodafone για τη διαφήμιση με το σκονάκι

- Advertisement -spot_img

Δελτίο τύπου

Παραπλανητική και προκλητική απάντηση της Vodafone για τη διαφήμιση με το σκονάκι: Aν και η φωτογραφία «κοσμεί» ακόμη και τώρα συσκευασίες καρτοκινητής, ισχυρίζονται ότι είναι …παλιά, άρα η διαμαρτυρία μας…ανεπίκαιρη!

Με μια προκλητική δήλωση στελέχους της Vodafone στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που αναπαράγεται σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, η εταιρεία επέλεξε σήμερα να απαντήσει στις ανακοινώσεις της ΟΙΕΛΕ και της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) της ΓΣΕΕ για την παιδαγωγικά απαράδεκτη διαφημιστική φωτογραφία με το σκονάκι. Το εν λόγω στέλεχος ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση κυκλοφόρησε προ δεκαετίας, άρα τα σχόλιά μας είναι …ανεπίκαιρα!

Καταρχάς, θεωρούμε ότι ο εκπρόσωπος της Vodafone κρύφτηκε και δεν είπε κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης, δηλ. για μια διαφημιστική φωτογραφία που στέλνει απολύτως λανθασμένα μηνύματα σε μια ευάλωτη ηλικιακή ομάδα. Δεύτερον, το βίντεο και οι φωτογραφίες της καμπάνιας εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, επομένως είναι εύκολα εντοπίσιμες από οποιονδήποτε. Τρίτον και σημαντικότερον, ο ισχυρισμός ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι παλιά, άρα οι ανακοινώσεις μας είναι δήθεν ανεπίκαιρες, είναι παραπλανητικός, καθώς η φωτογραφία εξακολουθεί να κοσμεί τις συσκευασίες καρτοκινητής CU της εταιρείας ακόμη και σήμερα. Διαφημίσεις του προϊόντος μπορεί κανείς να βρει στο internet, ενώ εξοργισμένοι συνάδελφοι που διάβασαν τις δηλώσεις του στελέχους της Vodafone μας έστειλαν φωτογραφίες των συσκευασιών που αγόρασαν πρόσφατα για του λόγου το αληθές.

 

Θα περιμέναμε από έναν επιχειρηματικό κολοσσό να έχει το θάρρος είτε να υπερασπιστεί την επιλογή του για τη χρήση της συγκεκριμένης διαφημιστικής φωτογραφίας στα προϊόντα του, είτε να αναλάβει την ευθύνη απέναντι στο καταναλωτικό κοινό, ιδίως απέναντι στους νέους ανθρώπους. Δυστυχώς, όμως, διαπιστώνουμε ότι η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι ακόμη άγνωστη για πολλές εταιρείες στη χώρα μας… Εμείς θα εξακολουθούμε να ασκούμε τον ρόλο μας ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, της Παιδείας, των παιδιών μας. Κι ας ενοχλούνται κάποιοι…

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img