ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαράσταση διαμαρτυρίας ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ και του παραρτήματός του στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη για την...

Παράσταση διαμαρτυρίας ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ και του παραρτήματός του στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη για την εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού από το σχολείο

- Advertisement -spot_img

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ Αλέκος Γούλας, το μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ Μανώλης Σαβοριανάκης και η διοικούσα επιτροπή του παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας κ. Τζούλη για την εκδικητική απόλυση συναδέλφου μας από το σχολείο. Θυμίζουμε ότι η απόλυση έγινε, διότι η εκπαιδευτικός αρνήθηκε την παράνομη και προκλητική πρόταση της ιδιοκτησίας για «εθελοντική» μείωση του ωραρίου της.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ για αποκατάσταση της νομιμότητας και της εργασιακής σχέσης, οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του σχολείου δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διαβούλευση της ΟΙΕΛΕ, του ΣΙΕΛ, των εκπροσώπων του παραρτήματος του Συλλόγου μας στο εν λόγω εκπαιδευτήριο και των νομικών μας παραστατών, προκειμένου να  αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειές μας.

Η εργοδοτική αθλιότητα θα ανατραπεί. Δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο μόνο του.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας το παράρτημα του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη:

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γενική Συνέλευση του παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη καταδικάζει απερίφραστα την άδικη απόλυση της συναδέλφου Β.Μ. από το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων. Μία εξαιρετική συνάδελφος, που επί δεκαπέντε  χρόνια προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της (…), τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο Λύκειο, αντιμετωπίστηκε με απαράδεκτο τρόπο, εκδιωκόμενη απροειδοποίητα από το Δημοτικό Σχολείο, όπου είχε και τις περισσότερες διδακτικές ώρες, μετά από την άρνησή της να αποδεχθεί μείωση του ωραρίου και του μισθού της, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.

Πρόκειται για ένα δείγμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που ευνοεί ο νόμος 4713/2020, διάταξη του οποίου προβλέπει τη δήθεν εθελοντική μείωση του ωραρίου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Είναι ο νόμος που κατήργησε κάθε προδικαστικό έλεγχο των απολύσεων από τα ιδιωτικά σχολεία, με αποτέλεσμα φαινόμενα σαν αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα στο σχολείο μας.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης, προκειμένου να αποκατασταθεί κλίμα ηρεμίας στο σχολείο μας, το οποίο σαφώς διαταράχτηκε μετά από τα όσα υπέστη η συνάδελφος.

Μοσχάτο, 29 Ιουνίου 2022

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img