ΑρχικήΕιδήσειςΠαράσταση διαμαρτυρίας ΟΙΕΛΕ στο Υπ. Εργασίας: «Να μπει τέλος στη διαπλοκή συμφερόντων...

Παράσταση διαμαρτυρίας ΟΙΕΛΕ στο Υπ. Εργασίας: «Να μπει τέλος στη διαπλοκή συμφερόντων και στη γενικευμένη ανομία σε Φροντιστήρια και ΚΞΓ»- Συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με την Α.Στρατινάκη

- Advertisement -spot_img

Κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ (αποτελούμενο από τον Α΄Αντιπρόεδρο Α. Γούλα, τον Β’ Αντιπρόεδρο Δ. Κάζαγλη, τον Γεν. Γραμματέα Γ.Χριστόπουλο και την Ταμία του Δ.Σ. Τζ. Κωστούση) συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΕΚΑ Γ. Μυλωνά και το νομικό σύμβουλο της ΟΙΕΛΕ Γ. Μελισσάρη πραγματοποίησε  σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για το τοπίο ανομίας και ασυδοσίας στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και, κυρίως, για το ζήτημα της «εποχικότητας», με πρόσχημα την οποία έχει εξαπολυθεί  κύμα παράνομων απολύσεων στο χώρο.

Λόγω απουσίας της Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κας Στρατινάκη, το κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκε με το Γενικό Δντη Εργασιακών Σχέσεων του Υπ.Εργασίας κ. Κων. Αγραπιδά και με την Προϊσταμένη Δνσης Ατομικών Ρυθμίσεων του Υπουργείου κα Β. Τσιώλη. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ο νομικός της σύμβουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑ τόνισαν την αναγκαιότητα έκδοσης διευκρινιστικής οδηγίας για την μη ισχύ της εποχικότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για τη διενέργεια εντατικών ελέγχων από τις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας για τις παράνομες, πρόωρες καταγγελίες σύμβασης ορισμένου χρόνου λόγω «εποχικότητας». Τονίστηκε, επίσης, από τους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ ότι είναι απαράδεκτο μια ευνομούμενη πολιτεία να ανέχεται το όργιο μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής στους χώρους αυτούς και υπογράμμισαν ότι είναι απολύτως αναγκαίο το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει διάλογος με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αποκλειστικά για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων παραβατικότητας στα Φροντιστήρια, στα Κ.Ξ.Γ. αλλά και στα Κέντρα Μελέτης που αυτή τη στιγμή λειτουργούν εκτός θεσμικού πλαισίου.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας τόνισαν ότι αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των ζητημάτων και ότι θα μεταφέρουν στην πολιτική ηγεσία τις απόψεις και τα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ, παρέπεμψαν όμως για τις προτάσεις του Υπουργείου στη συνάντηση που θα έχει η ΟΙΕΛΕ με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε εδώ το υπόμνημα που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στο Υπουργείο Εργασίας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img