ΑρχικήΕιδήσειςΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗN ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ...

ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗN ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΟΛΥΘΕΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

- Advertisement -spot_img

Πρωτοφανές περιστατικό, και μάλιστα για μη κερδοσκοπικό, χριστιανικό σχολείο, καταγράφηκε σήμερα στο ιδιωτικό σχολείο της Μητρόπολης Πειραιά. Δεν επετράπη η είσοδος σε εκπαιδευτικούς των οποίων οι συμβάσεις είχαν καταγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες και το Υπουργείο Παιδείας έκρινε πως ήταν παράνομες. Η άρνηση του σχολείου να δεχθεί, παρά τη ρητή εντολή της πολιτείας την επάνοδο παρανόμως απολυθέντων εκπαιδευτικών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το εν λόγω εκπαιδευτήριο το οποίο βαρύνεται με πολύ σοβαρές  παραβιάσεις της εκπαιδευτικής και της εργατικής  νομοθεσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραβιάσεων αυτών είναι ότι εξωθεσμικός υπάλληλος της Μητρόπολης Πειραιά  υποκαθιστά παρανόμως τη Διοίκηση καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στους συναδέλφους.

Η ΟΙΕΛΕ επιφυλάσσεται να κοινοποιήσει στον τύπο  καταγεγραμμένες παραβιάσεις της νομοθεσίας εκ μέρους του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Μητρόπολης.

 Η σημερινή ακραία πρόκληση εναντίον των νόμων και των θεσμών από το εν λόγω εκπαιδευτήριο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Η ΟΙΕΛΕ απαιτεί την επιστροφή των εκπαιδευτικών στο σχολείο και θα ζητήσει από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης τον ενδελεχή έλεγχό του.

Είναι, επίσης, σοβαρή η ευθύνη του Μητροπολίτη  Πειραιώς για την κατάσταση στο σχολείο ιδιαίτερα από τη στιγμή που ενημερώθηκε σχετικά με επιστολή της ΟΙΕΛΕ και ζητήθηκε από την Ομοσπονδία συνάντηση μαζί του. Η ομοσπονδία θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή την απάντησή του στην πρόσκλησή μας για διάλογο.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img