ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ!

ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ!

- Advertisement -spot_img

Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μ. Κουρουτό, τον Πρόεδρο του ΣΙΕΛ Αλ. Γούλα και το μέλος του Δ.Σ. Χρ. Σαρρή συναντήθηκε με τη Δ/ντρια Π.Ε. Ανατ. Αττικής κ.Β. Ξυθάλη. Η κ. Ξυθάλη διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι στόχος της είναι η καλύτερη δυνατή εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής και ότι καταβάλει μεγάλες προσπάθειες γι’ αυτό, παρά την έλλειψη προσωπικού. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ δήλωσαν ότι επιθυμούν τη συνεργασία με τα στελέχη της Διοίκησης ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ανομίας που αυξάνονται συνεχώς μετά τη νομοθετική απορρύθμιση Αρβανιτόπουλου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, η κ.Ξυθάλη τόνισε πως είναι αιφνιδιαστικοί και πως σε ό,τι αφορά στον πρόσφατο έλεγχο στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, η δυσλειτουργία που σημειώθηκε δεν οφείλεται σε προειδοποίηση προς το σχολείο (όπως είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία), αλλά στο γεγονός ότι ο ελεγκτής της Δ/νσης μπλοκαρίστηκε από τους security και τον ιδιοκτήτη του σχολείου για περίπου μισή ώρα! Έτσι δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που επιθυμούσε. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έκριναν ως πειστικές τις εξηγήσεις της κ. Ξυθάλη.

Επισημαίνουμε πως ο έλεγχος στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα έγινε κατόπιν καταγγελίας της ΟΙΕΛΕ. Η Ομοσπονδία μας κατήγγειλε ότι το νηπιαγωγείο του σχολείου λειτουργεί το βασικό υποχρεωτικό του πρόγραμμα έως τις 14:40μ.μ. κάθε μέρα και όχι ως τις 13:00 μ.μ. όπως δηλώνει το σχολείο. Έτσι οι νηπιαγωγοί εργάζονται επί δύο διδακτικές ώρες καθημερινά, χωρίς να αμείβονται υπερωριακά για αυτές. Οι υπεύθυνοι του σχολείου φρόντισαν να καθυστερήσουν τον ελεγκτή ώστε να μην μπορέσει να διαπιστώσει τα καταγγελλόμενα.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο Ιούνιο, αιφνιδιαστικός έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας Παλλήνης, μετά από καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, αποκάλυψε σωρεία παρανομιών στο σχολείο. Για το θέμα έχει ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img