ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στη Βουλή για την προκλητική εκδήλωση της Διεύθυνσης...

Παρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στη Βουλή για την προκλητική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά για την ιδιωτική εκπαίδευση

- Advertisement -spot_img

Μετά τις πρωτοβουλίες της ΟΙΕΛΕ και άλλων συλλογικοτήτων της εκπαίδευσης που εξέδωσαν χθες ανακονώσεις διαμαρτυρίας για την προκλητική, διαφημιστικού χαρακτήρα, “διημερίδα” της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά για την ιδιωτική εκπαίδευση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στη Βουλή για το ζήτημα.

Αναφορά ΣΥΡΙΖΑ από Φίλη-Ραγκούση

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Αθήνας Ν. Φίλης και ο Βουλευτής Β’ Πειραιά του κόμματος Γ. Ραγκούσης κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή “για την προκλητική διοργάνωση διημερίδας «διαφήμισης» των ιδιωτικών σχολείων από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά, λίγο πριν τις εγγραφές μαθητών του νέου σχολικού έτους”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην αναφορά γίνεται επίκληση του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ και της σχετικής ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Πειραιά και ζητείται η παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας.

Διαβάστε εδώ την αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερώτηση 5 βουλευτών του ΚΚΕ προς την Υπουργό Παιδείας

5 Βουλευτές του ΚΚΕ (οι Δ. Μανωλάκου, Γ. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη, Θ. Παφίλης και Χ. Κατσώτης) κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για την διαφημιστική “εκδήλωση” της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά. Χαρακτηρίζουν “αδιανόητη, πρωτοφανή και επικίνδυνη” την πρωτοβουλία του Διευθυντή Εκπαίδευσης και εκτιμούν ότι η εκδήλωση στοχεύει στην προσέλκυση “πελατείας” για τα ιδιωτικά σχολεία. Αναφέρουν, δε, πως είναι η πρώτη φορά που τόσο απροκάλυπτα φορέας του ΥΠΑΙΘ διαφημίζει την ιδιωτική εκπαίδευση.

Τέλος, παραλληλίζουν το γεγονός αυτό με την ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων.

Ακολουθεί η ερώτηση των 5 Βουλευτών του ΚΚΕ.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Πειραιά

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛ θα εκπροσωπηθούν από αντιπροσωπεία συναδέλφων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img