ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαρέμβαση της ΟΙΕΛΕ για την επί της ουσίας κατάργηση της δυνατότητας των...

Παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ για την επί της ουσίας κατάργηση της δυνατότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να επιλέγονται ως Ειδικοί Σύμβουλοι του ΙΕΠ

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ παρεμβαίνει σήμερα με παράσταση κλιμακίου της στο ΥΠΑΙΘ και με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη δυνατότητα επιλογής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως Ειδικών Συμβούλων στο ΙΕΠ. Υπενθυμίζουμε ότι με το Ν. 4547/2018 νομοθετήθηκε αυτή η δυνατότητα που σήμερα επί της ουσίας καταργείται, καθώς από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρεται πως θα πρέπει οι αποδοχές των συναδέλφων μας να καταβάλλονται από τα σχολεία τους (καθώς και των αναπληρωτών τους)! Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει ιδιωτικό σχολείο που θα δεχθεί (εύλογα, κατά την άποψή μας) να δεχτεί να καταβάλλει δύο μισθούς για μια θέση επί τέσσερα έτη που διαρκεί η θητεία των Ειδικών Συμβούλων.

Στην παρ. 8 του Ν. 3966/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,  μπορεί μεν να αναφέρεται ότι οι αμοιβές των εκπαιδευτικών καταβάλλονται από τον ιδιωτικό τους φορέα, ωστόσο αναφέρεται επίσης πως οι συνάδελφοι που επιλέγονται ως Ειδικοί Σύμβουλοι θεωρείται πως τελούν σε εκπαιδευτική (άρα υπηρεσιακή…) άδεια. Επομένως, θα έπρεπε να ενταχθούν στο πλαίσιο αμοιβής των υπόλοιπων εκπαιδευτικών. Οι θέσεις, άλλωστε, είναι ελάχιστες (έως 5) και η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό πολύ μικρή.

Εάν, ωστόσο, οι αρμόδιοι του ΥΠΑΙΘ εμμείνουν στην απόφασή τους, προχωρώντας σε ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας επιλογής μας ως Ειδικών Συμβούλων του ΙΕΠ, φανερώνουν για μια ακόμη φορά την άδικη και εχθρική αντιμετώπιση του κλάδου μας, μια αντιμετώπιση που εδώ στρέφεται εναντίον συναδέλφων με πολύ σημαντική παιδαγωγική και ευρύτερη επιστημονική κατάρτιση που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν την εργασία του Ινστιτούτου. Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι λειτουργοί της εκπαίδευσης, διορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και, πέραν των όποιων διαφορών που αφορούν καθαρά στο εργασιακό τους καθεστώς, (θα έπρεπε να) απολαμβάνουν νομοθετικά ισοτιμία στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, η οποία θα πρέπει να τηρείται..

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img