ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ 11 ΚΑΙ 15...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ 11 ΚΑΙ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

- Advertisement -spot_img

Με την ΚΥΑ που συνυπέγραψαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας γεννάται ασφαλιστικό κενό ανάμεσα στις 11 Μαρτίου (ημέρα που μπήκε «λουκέτο» σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες) και στις 15 Μαρτίου (ημέρα έναρξης της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος).

Πιο συγκεκριμένα, στην ΚΥΑ αναγράφεται το εξής:

«Για τη μισθολογική περίοδο απασχόλησης Μαρτίου 2020, η ημερομηνία έναρξης αναστολής των συμβάσεων εργασίας είναι αυτή που δηλώνεται στην οικεία Α.Π.Δ.,η οποία δεν μπορεί να είναι πριν την 15η Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στο κεφάλαιο Α.1. της αριθμ. 12998/232/23-3-2020 κοινής υπουργικής απόφασης (1078/Β΄/28-3-2020) ή πριν την 21η Μαρτίου για τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στο κεφάλαιο Α.2 της ίδιας απόφασης».

Τούτο σημαίνει ότι για την περίοδο αυτή πολλοί εργοδότες θα βρουν ευκαιρία να μην καταβάλουν αποδοχές, επικαλούμενοι «λόγο ανώτερης βίας» (άρθρο 565 Α.Κ.), και θα δημιουργηθεί μείζον ζήτημα για τα ένσημα. Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και έχουν ολιγόμηνες συμβάσεις, συχνά με λίγες ώρες (και σε συνθήκες αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασία), η απώλεια ακόμη και ενός ενσήμου είναι καθοριστική.

Για το ζήτημα αυτό η ΟΙΕΛΕ προέβη σήμερα σε παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img