ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΞΓ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ

- Advertisement -spot_img

Λόγω του μεγάλου όγκου ερωτημάτων των εκπαιδευτικών, κυρίως από Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που ζητούν διευκρινίσεις για το άρθρο 4, παρ. 2 της Υπουργικής Απόφασης, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα ερώτημα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητώντας να αποσαφηνιστεί εάν όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αυτών των συγκεκριμένων δομών που έχουν δικαίωμα προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης της Εργάνης και έχουν ήδη υποβάλει δήλωση χρειάζεται να προχωρήσουν σε διαδικασία επανυποβολής των δηλώσεών τους.

Η επιστολή της ΟΙΕΛΕ έχει ως ακολούθως:

Στην Ομοσπονδία μας απευθύνονται εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που υπηρετούν κατά κύριο λόγο σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και που ήδη έχουν υποβάλει Υπεύθυνη Δήλωση υπαγωγής στο μηχανισμό στήριξης, ρωτώντας εάν υποχρεούνται στην εκ νέου υποβολή Δηλώσεων βάσει του άρθρου 4, παρ. 2  της  Αριθμ. οικ. 14199/249/8-4-2020 ΚΥΑ.

Επειδή η ρύθμιση, όπως προκύπτει από το μεγάλο αριθμό ερωτημάτων, προκαλεί απορίες ή παρανοήσεις, παρακαλούμε να υπάρξει σαφής διευκρίνιση, εάν οι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων ιδιωτικών εκπαιδευτικών μονάδων που είχαν καταθέσει δηλώσεις πριν από την έκδοση της ΚΥΑ υποχρεούνται σε εκ νέου υποβολή δηλώσεων για το μηχανισμό στήριξης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img