ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαρέμβαση της ΟΙΕΛΕ στην Υπουργό Παιδείας για την αναγκαιότητα χορήγησης δωρεάν self...

Παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ στην Υπουργό Παιδείας για την αναγκαιότητα χορήγησης δωρεάν self test σε εκπαιδευτικούς Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ με σημερινή της παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας ζητά την εφαρμογή της χθεσινής απόφασης περί της χορήγησης σε εκπαιδευτικούς δύο δωρεάν self test την εβδομάδα και για τους συναδέλφους των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Με βάση καταγγελίες που έχουμε λάβει από το πρωί, οι εκπαιδευτικοί στους χώρους αυτούς υποχρεώνονται να πληρώνουν τα test.

Τα Φροντιστήρια και τα ΚΞΓ ξεκίνησαν να λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα. Στους χώρους αυτούς συναθροίζονται κάθε απόγευμα 65.000 περίπου εκπαιδευτικοί και εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, όπως σημειώσαμε και στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας. Εάν το Υπουργείο πράγματι ενδιαφέρεται, όπως τόνισε στις χθεσινές δηλώσεις της η Υπουργός, για την προστασία της μαθητικής κοινότητας, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προβλεφθεί η δωρεάν χορήγηση self test και για τους εκπαιδευτικούς στις συγκεκριμένες δομές. Ας μην ξεχνούμε ότι οι συνάδελφοι των Φροντιστηρίων και των ΚΞΓ έχουν εξαιρετικά χαμηλές αποδοχές (είναι πιθανότατα το πιο χαμηλά αμειβόμενο επιστημονικό προσωπικό σε επίπεδο Ε.Ε.) και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω επιβαρύνσεις στο εισόδημά τους.

Για τις εξελίξεις στο σημαντικό αυτό ζήτημα θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img