ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΙΛΛ

- Advertisement -spot_img

Τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου η ιδιωτική εκπαίδευση για μια ακόμη φορά έγινε αντικείμενο χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης. Κατευθυνόμενες «δημοσιογραφικές» πένες έβαλαν στο στόχαστρο ένα ιστορικό σχολείο της Αθήνας και δεν δίστασαν να εμπλέξουν ακόμη και μαθητή του, προκειμένου να δημιουργήσουν μια «κίτρινη» προεκλογική ιστορία.

Η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα, εξηγώντας πως δεν μπορεί μαθητής να απομακρυνθεί από ιδιωτικό σχολείο, παρά μόνο για ακραίο πειθαρχικό παράπτωμα και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου των Διδασκόντων. Όμως ακόμη κι αυτή η ανακοίνωση, βασισμένη στη νομοθεσία, δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει τα «παπαγαλάκια» που τις τελευταίες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, αλλά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, συνέχισαν με σφοδρότητα να αναπαράγουν το ζήτημα στα social media, χωρίς να σκέφτονται ότι εμπλέκουν στις εκλογικές τους επιδιώξεις ένα σχολείο και ένα παιδί. (Βέβαια, δεν έχει κανείς απαιτήσεις από φαρισαϊκές συνειδήσεις…)

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, μετά από συνεννόηση με πολλούς συναδέλφους, αναγκάστηκαν να παρέμβουν στα social media και να ξεκαθαρίσουν για μια ακόμη φορά το ζήτημα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΡΟΥΤΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΙΕΛΕ

ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΠΑΣΤΕ!

Είμαι σήμερα αναγκασμένος, σε μια κρίσιμη ημέρα για τη χώρα, να αναφερθώ σε ένα ζήτημα που έχουμε πρόσφατα επισημάνει ως Ομοσπονδία. Τη χρησιμοποίηση, δηλαδή, της ιδιωτικής εκπαίδευσης για λόγους λαϊκισμού και προεκλογικών σκοπιμοτήτων λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Προ εβδομάδων είχαμε τη χυδαία εκμετάλλευση, ένθεν κακείθεν, του σοβαρότατου ζητήματος με την επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τις τελευταίες ημέρες όμως είχαμε κάτι χειρότερο. Τη στοχοποίηση ενός ιστορικού ιδιωτικού σχολείου για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους. Πρόκειται για τη Σχολή Χιλλ, ένα σχολείο παραδοσιακό, υψηλής ποιότητας που δεν απευθύνεται στην ελίτ και είναι διάσημο για το μαθητοκεντρικό του χαρακτήρα.
Οι φήμες των τελευταίων ημερών που διέσπειραν συγκεκριμένες γραφίδες έλεγαν ότι το σχολείο ήταν έτοιμο δήθεν να απομακρύνει μαθητή λόγω μιας …φωτογράφησης στην οποία προέβη ο πατέρας του. Αν έκαναν πραγματικό ρεπορτάζ όμως, θα διαπίστωναν ότι η νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά την απομάκρυνση μαθητή από ιδιωτικό σχολείο. Η απομάκρυνση επιτρέπεται μόνο για λόγους σοβαρότατου πειθαρχικού παραπτώματος του μαθητή (προσέξτε, του μαθητή, όχι του γονιού!) και με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των διδασκόντων.
Οι εκπαιδευτικοί, που έχουν μάλιστα ένα πολύ ζωντανό και δραστήριο παράρτημα του σωματείου μας στην Αθήνα, μας ενημέρωσαν ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα απομάκρυνσης μαθητή. Είναι, επομένως, προφανές ότι το θέμα ανακινήθηκε για προεκλογικές σκοπιμότητες.
Το δυσάρεστο είναι ότι κάποιοι γνωστοί και διαδικτυακοί “φίλοι”, χωρίς να ενημερωθούν από τους επαΐοντες, σπεύδουν να υιοθετήσουν άκριτα τέτοιου τύπου ανοησίες και να τις δημοσιοποιούν. Είναι θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι ακόμη και άνθρωποι με παρουσία ετών στα κοινά τοποθετούν το λαϊκισμό και τη μικροπολιτική πάνω από την ορθή κρίση.
Και, επιτέλους, αφήστε πια την ιδιωτική εκπαίδευση έξω από τα πολιτικά παιχνίδια. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για το χώρο μας και δεν τον χρησιμοποιείτε για λόγους προπαγάνδας, μιλήστε για τα ουσιώδη ζητήματα που τον απασχολούν. Αλλιώς, επιτέλους σωπάστε.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ,  ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΑΤΕΑ ΟΙΕΛΕ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ίσως η πιο απεχθής μορφή πολιτικής εκμετάλλευσης ενόψει εκλογών αφορά τη χρησιμοποίηση παιδιών, ή σχολείων στην προεκλογική προπαγάνδα. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό το ζήσαμε κι αυτό…
Πριν από λίγες ημέρες διαβάσαμε σε γνωστά “κίτρινα” έντυπα για την πιθανή απομάκρυνση μαθητή από ένα ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, επειδή, λέει, ο πατέρας τραβούσε φωτογραφίες στο προαύλιο, απεικονίζοντας σύζυγο πολιτικού αρχηγού.
Ουδείς, βέβαια, από τους δημοσιογραφίσκους της πλάκας δεν έκανε τον κόπο να ανατρέξει στη νομοθεσία και να μάθει ότι η απομάκρυνση μαθητή από ιδιωτικό σχολείο επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση σοβαρότατου πειθαρχικού παραπτώματος και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων. Σε καμία άλλη περίπτωση. Κι όπως μας ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί, ουδέποτε τέθηκε τέτοιο ζήτημα από το σχολείο. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η Σχολή Χιλλ (το σχολείο για το οποίο γίνεται λόγος) είναι ένα παραδοσιακό ιδιωτικό σχολείο, που (όπως τα περισσότερα ιδιωτικά) δεν απευθύνονται στους πλούσιους, με καθαρά μαθητοκεντρικό χαρακτήρα.
Άρα, κάποιοι επέλεξαν το σπορ του κιτρινισμού, στοχοποιώντας μαθητές και σχολεία. Μόνο και μόνο με στόχο κάποιοι να επωφεληθούν εκλογικά (ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει ποιοι, άλλωστε στην υπόθεση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η φτηνή εκμετάλλευση προήλθε από πολλούς χώρους).
Θέλω να εξομολογηθώ μια ιστορία. Το 2012, λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου, στα χέρια της ΟΙΕΛΕ βρέθηκε μια βόμβα. Η απόλυση καθηγήτριας από το Κολλέγιο Αθηνών μετά από 21 έτη υπηρεσίας, επειδή τόλμησε να κάνει “παρατηρήσεις” στον υιό του τότε αρχηγού της ΝΔ και υποψήφιου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (Πρόεδρος του Κολλεγίου να θυμίσω ότι είναι ο αδελφός του Α. Σαμαρά). Επιλέξαμε τότε να μην φερθούμε φτηνά και λαϊκίστικα, να μη βάλουμε φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό, διότι θα βάζαμε στο κάδρο ένα μικρό παιδί. Και θα ήταν αυτό εκ μέρους μας ντροπιαστικό και ανήθικο. Ασχέτως αν η εκλογή Σαμαρά προκάλεσε τρομαχτική ζημιά στη συνέχεια στην ιδιωτική εκπαίδευση (με αποτέλεσμα ακόμη και η Κομισιόν να αναγκαστεί να παρέμβει το 2014 για να αποκατασταθεί η ασυδοσία του χώρου). Η ιστορία δημοσιοποιήθηκε από εμάς ένα χρόνο μετά, σε μια νεκρή πολιτική περίοδο, όταν το θέμα εκδικάστηκε από τη δικαιοσύνη.
Δυστυχώς δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευαισθησίες. Η κρεατομηχανή του λαϊκισμού λειτουργεί χωρίς διακοπή και χωρίς κανένα φραγμό. Και δεν υπολογίζει ούτε παιδιά, ούτε σχολεία, ούτε την παιδεία.
Γι’ αυτό στη χώρα αυτή έχει στερέψει η ελπίδα…

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img