ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ...

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Στη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός και ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γ. Χριστόπουλος.
Η απερχόμενη Υπουργός Παιδείας κ. Κιάου αναφέρθηκε στην επίπονη προσπάθεια που κατεβλήθη τις τρεις εβδομάδες της υπηρεσιακής κυβέρνησης για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά ομαλά και χωρίς προβλήματα. Τόνισε ότι είναι αναγκαίο, για να λειτουργήσει σωστά ο χώρος της εκπαίδευσης, να δοθεί προτεραιότητα στη μηχανή της διοίκησης και ότι οι αλλαγές στην Παιδεία πρέπει να μη γίνονται απότομα, αλλά βαθμιαία.
Ο νέος Υπουργός κ. Φίλης ανέφερε ότι έρχεται περίοδος μεταρρυθμίσεων για την Παιδεία με βασικό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και την επιταγή του Συντάγματος που απαιτεί μόρφωση για όλους. Συμπλήρωσε ότι οι πολιτικές των μεταρρυθμίσεων αυτή τη φορά θα γίνουν με σύμμαχο τον εκπαιδευτικό και όχι εναντίον του, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Δήλωσε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει την πολιτική του κ. Μπαλτά με τις μέγιστες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις, ενώ ενημέρωσε ότι κεντρικός στόχος του Υπουργείου είναι η έναρξη ενός μεγάλου κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία με την ενεργό συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.
Τέλος, η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι ο μόνος δρόμος διατήρησης της κοινωνικής συνοχής είναι η Παιδεία. To Yπουργείο, πρόσθεσε, θα επενδύσει στον εκπαιδευτικό και στο ρόλο του. Δήλωσε, τέλος, ότι θα δοθεί μάχη το σχολείο να διατηρήσει τον αντιρατσιστικό του χαρακτήρα και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, διότι χάρη σ’ αυτούς τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια δεν έγιναν κάστρα της Χρυσής Αυγής και των νεοναζί.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img