ΑρχικήΑνακοινώσειςΠαρουσίαση του νέου βιβλίου του συναδέλφου Τάσου Κόλλια, "Ψηφιακά Παιχνίδια: Μικρός οδηγός...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του συναδέλφου Τάσου Κόλλια, “Ψηφιακά Παιχνίδια: Μικρός οδηγός επιβίωσης”

- Advertisement -spot_img

Για τον αγαπητό συνάδελφο Τάσο Κόλλια, δάσκαλο που υπηρετεί στα εκπαιδευτήρια Αργύρη-Λαιμού, έχουμε ξαναμιλήσει. Ανήσυχο πνεύμα, με συγγραφική και συνθετική δραστηριότητα και έντονη παρουσία στο χώρο της εκπαιδευτικής ψηφιακής καινοτομίας.

Ο Τάσος παρουσιάζει αυτό το Σάββατο, 25/11, στην Ακαδημία Πλάτωνος (136 Μοναστηρίου, Αθήνα) το νέο του πόνημα με τίτλο “Ψηφιακά Παιχνίδια: Μικρός Οδηγός Επιβίωσης για υποψιασμένα παιδιά και ατίθασους γονείς” (Εκδόσεις Δερέ) που φιλοδοξεί να φωτίσει έναν φορτισμένο και, συχνά, παρεξηγημένο χώρο ενασχόλησης μικρών και μεγάλων. Η εμπειρία του συγγραφέα και η γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία γραφή του θα βοηθήσει πολλές και πολλούς να δουν το χώρο του ψηφιακού παιχνιδιού με μια διαφορετική οπτική.

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή έγραψε για το βιβλίο:

“Επιτέλους ένας φωτεινός οδηγός για οικογένειες, εκπαιδευτικούς και ειδικούς που ασχολείται με την ψηφιακή πραγματικότητα της εποχής μας, χωρίς ξύλινους και κονσερβοποιημένους όρους. Μετατρέπει την ψηφιακή εποχή σε εγκυκλοπαιδική γνώση με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ρεαλισμό. Διαβάζοντάς το, αναγνωρίζεις κομμάτια ενός εαυτού που δεν ήξερες πως έχεις, καθώς τίποτα δεν μένει ίδιο μετά από την -τόσο επεξηγηματική και γλαφυρή απεικόνιση της εξέλιξής μας στα παιχνίδια. Ένα βιβλίο που θα έπρεπε γονείς και παιδιά να έχουν στο κομοδίνο για να τους θυμίζει τη σχέση τους με το παιχνίδι όπως ήταν, όπως έγινε και όπως θα έπρεπε να είναι.”

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Αναστάσιος Κόλλιας γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγικά και είναι εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αξιοποίηση του σχεδιασμού ψηφιακών παιχνιδιών στο μάθημα της Ν. Γλώσσας), κατέχει M.Ed. (Master in Education) στον τομέα “Πληροφορική στην Εκπαίδευση” και διπλώματα ειδίκευσης στη διαχείριση σχολικής τάξης (we.C.A.R.E.) και την εκπαίδευση STΕAM (Erasmus+, ESA), ενώ από το 2019 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτικών από την LEGO® Education Academy (LEA Certified Teacher Trainer). Έχει σπουδάσει μουσική (BCM, LCM, RGT, PMT) και έχει διδάξει ηλ. κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Π. Ψυχικού – Φιλοθέης. Είναι συνιδρυτής και πρόεδρος του εργαστηρίου καινοτομίας mellonLAB και εμπνευστής του ιστοχώρου digitalgames.edu.gr.
Διετέλεσε υπεύθυνος παιδαγωγικών θεμάτων στο πιλοτικό πρόγραμμα εισαγωγής των υπολογιστών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση “ΟΔΥΣΣΕΙΑ – Το Νησί των Φαιάκων” και επιμορφωτής στα προγράμματα «Ακαδημαϊκή & Επαγγελματική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ), «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΕΠΕΑΕΚ-ΥΠΕΠΘ) και «Εκπαίδευση Γονέων Μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ και στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου» (έργο “goneis.gr”-ΕΔΕΤ).
Από το 2010 σχεδιάζει και εκπονεί εκπαιδευτικά Προγράμματα Ρομποτικής και STEM για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία, εργαστήρια και οργανισμούς ως εκπαιδευτής, ως σύμβουλος εργαστηρίων, ως προπονητής αγωνιστικών ομάδων ρομποτικής, με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο στο μηχανικό σχεδιασμό και την 6η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ως προπονητής-μέντορας της Ελληνικής Εθνικής ομάδας Ρομποτικής FIRST Global στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Ντουμπάι το 2019.
Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς τίτλους για την διδασκαλία της Πληροφορικής και των Μαθηματικών, συμμετοχή στη συγγραφική ομάδα για τα βιβλία Μαθηματικών του Δημοτικού Σχολείου (ΕΠΕΑΕΚ – ΥΠΕΠΘ) και ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img