ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής: Η Υπουργός Παιδείας υπεύθυνη για την τήρηση της...

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Η Υπουργός Παιδείας υπεύθυνη για την τήρηση της νομιμότητας στα ιδιωτικά σχολεία

- Advertisement -spot_img

Την επίσημη αντίδραση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, σύμφωνα με τις οποίες “οι πτυχές της δραστηριότητας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ανήκουν στο Υπουργείο …Εργασίας”! Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει την οργή του συνόλου του κλάδου μας και η ΟΙΕΛΕ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι τα φαινόμενα ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία αυξάνονται συνεχώς, ενώ την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο, υποθάλποντας έτσι την εργοδοτική παρανομία. Στην ανακοίνωση, τέλος, τονίζεται πως θα πρέπει να ασκηθούν σοβαροί έλεγχοι στα ιδιωτικά σχολεία και να υπάρχει σεβασμός στα (σ.σ. σχεδόν ανύπαρκτα πλέον…) εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Θεωρούμε θετικό ότι το τελευταίο διάστημα σύσσωμη σχεδόν η δημοκρατική αντιπολίτευση με σωρεία ερωτήσεων, αναφορών και ανακοινώσεων επικαλούνται την Ομοσπονδία μας και τη συστηματική μας εργασία στην αποκάλυψη του χαοτικού τοπίου ανομίας που επικρατεί πλέον στην ιδιωτική εκπαίδευση. Θα ήταν ευχής έργον η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσουν να “αλληθωρίζουν” μόνο προς την πλευρά των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης ικανοποιώντας κάθε επιδίωξή τους, και να δουν τα σοβαρά προβλήματα του χώρου μας. Προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσα από τον καλόπιστο και ανοιχτό διάλογο και γενναίες νομοθετικές παρεμβάσεις προς όφελος των σχολείων και των μαθητών μας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img