ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ–...

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ– ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ…

- Advertisement -spot_img
ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΡΑΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΨΥΧΙΚΟΥ ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ– ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ…

 

Οποία σύμπτωσις… Με την ίδια ευκολία που ο πρωθυπουργός της χώρας μοίρασε ψίχουλα – καθρεφτάκια στους ιθαγενείς από ένα πλεόνασμα που δημιουργήθηκε από την εξαθλίωση της κοινωνίας, το Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού όπου προεδρεύει ο αδερφός του Πρωθυπουργού, Αλέξ. Σαμαράς μοιράζει ανεξέλεγκτα παράνομες απολύσεις, αγνοώντας προκλητικά αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων της εκπαίδευσης και του ΣτΕ. Πραγματικό πλεόνασμα… θράσους.
Με νέα επιστολή του προς το ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής η διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η ιδιωτική εκπαίδευση δεν διέπεται από το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο που απορρέει από αυτό, αλλά από τη μνημονιακή νομοθεσία και ξεχασμένους νόμους του 1920 (πριν ακόμη ιδρυθεί η ΟΙΕΛΕ!) και του 1955 που αναφέρονται σε …οικόσιτους υπηρέτες! Επομένως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απολύονται μαζικά και αναιτιολόγητα, χωρίς ίχνος αξιολογικής διαδικασίας, ανεξαρτήτως προσφοράς και προσόντων. Επομένως (όπως άλλωστε εύγλωττα διατυπώνεται στην επιστολή) τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα εποπτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, μετατρέποντάς την από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Για τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού προφανώς το άρθρο 16 του Συντάγματος και ο εκτελεστικός του νόμος 682/77 δεν υφίστανται, διότι παρέχουν ακόμη ψήγματα προστασίας στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και στην αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών λειτουργών.
Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Σαμαρά, να είναι λειτουργοί της εκπαίδευσης, αλλά αναλώσιμα υλικά που θα ανακυκλώνονται μόλις παλιώσουν και …ακριβύνουν. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να έχουν λόγο και άποψη, δεν θα πρέπει να αξιολογούν αντικειμενικά και να υπογράφουν τίτλους με αξία, αλλά να διεκπεραιώνουν αμίλητοι τις εντολές του σχολάρχη και τις όποιες απαιτήσεις των ισχυρών.
Αυτό είναι το όραμα των κρατούντων για την εκπαίδευση. Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι θα δώσει με όλες της τις δυνάμεις τη μάχη το απεχθές δόγμα του Φρήντμαν και η εφαρμογή του στην εκπαίδευση να μην κυριαρχήσει. Διότι αυτό θα σημάνει την επιστροφή της ελληνικής κοινωνίας στο 19ο αιώνα και την ακύρωση του μέλλοντος για εκατομμύρια παιδιά, ιδίως των μη προνομιούχων που θα παρατηρούν από μακριά τους εκλεκτούς να διαιωνίζουν τα προνόμιά τους.Δείτε εδώ την επιστολή της Διοίκησης στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.
- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img