ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ...

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

- Advertisement -spot_img

Δεκάδες, πλέον, είναι κάθε μήνα οι καταγγελίες εκπαιδευτικών που υφίστανται βάναυση εργασιακή εκμετάλλευση σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Παρά το επισφαλές καθεστώς εργασίας, το φόβο και τις συνεχείς απειλές, πολλοί εκπαιδευτικοί έρχονται στα γραφεία μας και προσφεύγουν με τη συνδρομή μας για δικαίωση στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η κατάσταση στους χώρους αυτούς έχει εκτραχυνθεί μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη ΣΣΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Είναι φανερό ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργοδοτών αισθάνονται ότι τίποτε δεν τους απειλεί, ώστε να επιβάλλουν τον εργασιακό Μεσαίωνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση διασταυρωμένα στοιχεία που έχουμε ήδη καταθέσει στο δημόσιο διάλογο, η μαύρη και υποδηλωμένη εργασία ξεπερνά το 40%.

Για μια ακόμη φορά ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος που προέβλεπε με την ακόλουθη παράγραφο το άρθρο 28 του Ν. 4415./2016:

Για τον έλεγχο της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για τα φροντιστήρια, της συλλογής στοιχείων και της εξαγωγής στατιστικών αναφορών και της καταπολέμησης της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας δημιουργείται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πληροφοριακό σύστημα στο οποίο, με συνεχή ενημέρωση και σε πραγματικό χρόνο, καταχωρίζονται τα στοιχεία του παρόντος και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτής υπουργικών αποφάσεων.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img