ΑρχικήΑνακοινώσειςΠοτάμι λαϊκής οργής από χιλιάδες εργαζόμενους: "η αθρώπινη ζωή δεν είναι εμπόρευμα,...

Ποτάμι λαϊκής οργής από χιλιάδες εργαζόμενους: “η αθρώπινη ζωή δεν είναι εμπόρευμα, η κοινωνία πάνω από τα κέρδη”

- Advertisement -spot_img

Ένα πρωτόγνωρο ποτάμι λαϊκής οργής πλημμύρισε την Αθήνα. Επί σχεδόν 4 ώρες τα μπλοκ εκατοντάδων σωματείων, συλλογικοτήτων, μαθητών και πολιτικών οργανώσεων περνούσαν μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος. Χιλιάδες διαδηλωτές εξέφραζαν την οδύνη τους για την τραγωδία των Τεμπών και την αποφασιστικότητά τους να μπει ένα τέλος στην πολιτική που τσακίζει ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, που εκποιεί τα ανθρώπινα αγαθά, που ευνοεί μια ολιγάριθμη ελίτ, που βάζει τα κέρδη των επιχειρηματικών συντεχνιών πάνω από τους πολίτες.

Τα Τέμπη ήταν η αφορμή. Oι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι  διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, στη διάλυση του ΕΣΥ, στην ιδιωτικοποίηση του ρεύματος και του νερού, στην εργοδοτική ασυδοσία, στη μονοφωνία των ΜΜΕ, στην αστυνομική βία, στη γιγάντωση των ανισοτήτων. Βροντοφώναξαν ότι θέλουν μια διαφορετική χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη, με ίσες ευκαιρίες, με ποιοτικά δημόσια αγαθά.

Η 8η Μαρτίου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα. Μια ημέρα που το πένθος και η οδύνη συνάντησαν την ελπίδα. Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια πιο δίκαιη κοινωνία για τις νέες γενιές.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img