ΑρχικήΑνακοινώσειςΠραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για την εξέταση της ανανέωσης-χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών...

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ για την εξέταση της ανανέωσης-χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών ιδιωτικών εκπαιδευτικών

- Advertisement -spot_img

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση εβδομάδων, λόγω της αδικαιολόγητης αδράνειας της Υπουργού Παιδείας, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, παρουσία των αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού και Γ. Χριστόπουλου, για την εξέταση των αιτήσεων χορήγησης-ανανέωσης εκπαιδευτικών αδειών ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος ο αριθμός των εκπαιδευτικών αδειών που θα χορηγηθούν-ανανεωθούν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 47 (24 για την πρωτοβάθμια και 23 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Από τις αιτήσεις ανανέωσης εγκρίθηκαν όλες (σε αυτές περιλαμβάνεται μία περίπτωση συναδέλφου που πρέπει να προσκομίσει έγκαιρα ένα δικαιολογητικό), πλην δύο περιπτώσεων (η μία αφορά σε συνάδελφο που το σχολείο έκλεισε και η άλλη σε συνάδελφο που υπερέβη το χρονικό όριο δυνατότητας χορήγησης άδειας). Από τις αιτήσεις χορήγησης νέων αδειών, τέθηκαν σε εκκρεμότητα 3 για διάφορους λόγους και η εξέτασή τους θα γίνει σε νέο συμβούλιο, ενώ απορρίφθηκαν 2 καθώς έλειπαν δικαιολογητικά. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πληροφορηθούν για την αίτησή τους καλούνται να επικοινωνήσουν αύριο το πρωί με την Ομοσπονδία.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η απόφαση του ΚΥΣΠΕ (ή του ΚΥΣΔΕ που θα συνεδριάσει αύριο για τις εκπαιδευτικές άδειες των συναδέλφων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) έχει εισηγητικό χαρακτήρα και θα πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί από την Υπουργό Παιδείας.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img