ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ 11 ΜΗΝΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ 11 ΜΗΝΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ «ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙ» ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ …ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ! – ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1920!

- Advertisement -spot_img

Μια ακόμη πρόκληση προστίθεται στις δεκάδες περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας από ιδιωτικά σχολεία. Τα Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, ένα σχολείο με διαπιστωμένες από την αρμόδια Διεύθυνση ΔΕ Γ’ Αθήνας πολύμηνες οφειλές σε εκπαιδευτικούς και δημόσια ταμεία, ετοιμάζεται να κάνει χρήση της κλασικής κομπίνας δήθεν μεταβίβασης  ιδιοκτησίας προκειμένου να μηδενιστούν τα χρέη. Επιπλέον, απολύεται εκδικητικά καθώς είχε προσφύγει νομικά για τις καθυστερήσεις της μισθοδοσίας, και μάλιστα με τετράμηνη προειδοποίηση για ελαχιστοποίηση της αποζημίωσης, εκπαιδευτικός με 22 χρόνια υπηρεσίας από το εν λόγω σχολείο και μάλιστα με νόμο του 1920.

Δείτε εδώ την καταγγελία σύμβασης του εκπαιδευτικού.

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΗ «ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ

 

Η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας ότι το εν λόγω σχολείο που έχει να καταβάλλει μισθούς στους εκπαιδευτικούς εδώ και 11 μήνες περίπου και χρωστάει μεγάλα ποσά στα δημόσια ταμεία, έχει καταθέσει αίτηση για «μεταβίβαση» ιδιοκτησιακού καθεστώτος! Πρόκειται πιθανότατα για την κλασική κομπίνα την οποία έχουν χρησιμοποιήσει δεκάδες ιδιωτικά σχολεία για να μηδενίσουν έτσι τις οφειλές τους.

Εναντίον του συγκεκριμένου σχολείου κινήθηκε ομάδα 5 εκπαιδευτικών που προσέφυγε στις αρμόδιες αρχές. Το σχολείο έχει καταδικαστεί και έχει κληθεί να καταβάλει σειρά προστίμων (τα οποία αρνείται μέχρι σήμερα να καταβάλλει).

Επίσης, την πειθαρχική δίωξη των υπεύθυνων του σχολείου έχει ζητήσει η Διεύθυνση Γ’ Αθήνας για σημαντικές παραβιάσεις της νομοθεσίας.

ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

 

Σε γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, ο εκπαιδευτικός που πρωτοστάτησε στις νομικές ενέργειες διεκδίκησης των δεδουλευμένων πληροφορήθηκε σήμερα ότι απολύεται και μάλιστα με τετράμηνη προειδοποίηση προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αποζημίωσή του. Ο εν λόγω συνάδελφος έχει 22 χρόνια προϋπηρεσίας.

Εκδικητικές απολύσεις, οφειλές χιλιάδων ευρώ σε εκπαιδευτικούς και κράτος (και μάλιστα σε μια περίοδο που δημόσια οι εκπρόσωποι των σχολαρχών πανηγυρίζουν για αύξηση εγγραφών!), έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών συγκροτούν μια ζοφερή εικόνα για την ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι πλέον απολύτως αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά μέτρα από την πολιτεία για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον, το αγαθό της εκπαίδευσης και στοιχειώδεις κανόνες του εργατικού και του εκπαιδευτικού δικαίου.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img