ΑρχικήΑνακοινώσειςΠρος κ. Θεοδωρικάκο: Ναι σε δωρεάν μάσκες στα ιδιωτικά σχολεία που εξακολουθούν...

Προς κ. Θεοδωρικάκο: Ναι σε δωρεάν μάσκες στα ιδιωτικά σχολεία που εξακολουθούν να λειτουργούν ως σχολεία κι όχι ως επιχειρήσεις

- Advertisement -spot_img

Μια ακόμη εξαγγελία για επικοινωνιακούς λόγους πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος ανακοίνωσε τη διανομή δωρεάν μασκών και στα ιδιωτικά σχολεία.

Η ΟΙΕΛΕ δεν θα διαφωνούσε  με το μέτρο αυτό, με την προϋπόθεση ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα λειτουργούσαν ως πάροχοι δημόσιου αγαθού και όχι ως αμιγείς επιχειρήσεις. Σήμερα, μετά την ψήφιση του Νόμου Κεραμέως, τα ιδιωτικά σχολεία πλέον λειτουργούν ως super markets χωρίς εργασιακές σχέσεις, με τη δυνατότητα να ιδρύουν σκιώδεις μορφές εκπαίδευσης και με την κερδοφορία τους να γιγαντώνεται μέσω της δυνατότητας για αδήλωτη εργασία και φοροδιαφυγή.

Από τη στιγμή που πλέον τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν εκτός νόμιμου και συνταγματικού πλαισίου εκπαίδευσης, οι μάσκες θα έπρεπε να προσφέρονται στους μαθητές από τις «επιχειρήσεις» και όχι από τους φορολογούμενους πολίτες. Επομένως, η «δωρεά» αυτή του κ. Θεοδωρικάκου δεν είναι ζήτημα ισονομίας, αλλά αποτελεί προκλητική ενέργεια κι ένα ακόμη δώρο στους σχολάρχες-χορηγούς της κυβέρνησης.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img