ΑρχικήΑνακοινώσειςΠροσφεύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας το σωματείο εκπαιδευτικών του Κωστέα-Γείτονα, λόγω της άρνησης...

Προσφεύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας το σωματείο εκπαιδευτικών του Κωστέα-Γείτονα, λόγω της άρνησης της ιδιοκτησίας να προσέλθει στον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία διάλογο

- Advertisement -spot_img

Στην Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης προσέφυγε σήμερα το σωματείο-παράρτημα του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα (CGS), ζητώντας την εφαρμογή του άρθρου 16, παρ. 4 του Ν.1264/1982 (περί του δικαιώματος τακτικής διαβούλευσης με τον εργοδότη), σύμφωνα με το οποίο:

«Ο εργοδότης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του έχει την υποχρέωση να συναντάται με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων μετά από αίτησή τους τουλάχιστον μια φορά το μήνα και να μεριμνά για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζομένους ή την οργάνωσή τους».

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των εκπροσώπων του σωματείου για συνάντηση (αυτή ήταν η τρίτη αίτηση τα τελευταία δύο χρόνια), η ιδιοκτησία αρνείται πεισματικά να τους δεχτεί. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι μετά τη δεύτερη αναπάντητη αίτηση στις αρχές του 2020, το σωματείο είχε ζητήσει και πάλι την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και η ιδιοκτησία είχε δεσμευτεί για συνάντηση (η οποία δεν έγινε ποτέ). Η άρνηση της εργοδοτικής πλευράς έχει μια ιδιαίτερη διάσταση στην περίπτωση του εν λόγω σχολείου, καθώς ο εκ των ιδιοκτητών κ. Χ. Γείτονας είναι μέλος στο Δ.Σ. του Συνδέσμου των ιδιοκτητών, επομένως θα έπρεπε να έχει αυξημένη ευαισθησία, ως εκπρόσωπος κοινωνικού εταίρου, στην εφαρμογή της νομοθεσίας.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι ο ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος ανάμεσα στους κοινωνικούς φορείς είναι αναγκαίος για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και δεν θα έπρεπε να εξαναγκαζόμαστε σε επίκληση των νόμων ή σε προσφυγή στους εποπτικούς φορείς της πολιτείας για την πραγματοποίησή του. Ελπίζουμε η διοίκηση του σχολείου να εγκαταλείψει την ακραία πολιτική παραβίασης του νόμου και να συνομιλήσει με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. Από τέτοιες συναντήσεις, όπου ο εργοδότης έχει την δυνατότητα να ακούσει από πρώτο χέρι τις απόψεις, τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζόμενων, μόνο κέρδη έχει να αποκομίσει το σχολείο.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img