ΑρχικήΑνακοινώσειςΠροσοχή σε ψευδείς/επικίνδυνες ενημερώσεις για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης στο διαδίκτυο

Προσοχή σε ψευδείς/επικίνδυνες ενημερώσεις για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης στο διαδίκτυο

- Advertisement -spot_img

Πολλοί συνάδελφοι τις τελευταίες ημέρες μας ενημέρωσαν για αναρτήσεις ομάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες περιέχονται σοβαρές νομικές ανακρίβειες για πολύ κρίσιμα εργασιακά ζητήματα του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης (πχ συλλογικές συμβάσεις στο χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών).

Στη δημοκρατία ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα. Να ασκεί κριτική, να τοποθετείται, να προτείνει. Όμως, όταν πρόκειται για ζητήματα νομικά που επηρεάζουν χιλιάδες εργαζόμενους, τότε πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια κάποιοι άσχετοι άνθρωποι με φτωχή γνώση του νομοθετικού πλαισίου παραπλανούν (ελπίζουμε όχι συνειδητά) χιλιάδες συναδέλφους για πολύ σοβαρά θέματα. Όταν μάλιστα τέτοιες ανακρίβειες και ψεύδη λαμβάνουν χώρα λίγες ημέρες πριν από μια σημαντική κινητοποίηση, την απεργία της 9ης Νοεμβρίου, τότε εύλογα αναρωτιόμαστε για τη σκοπιμότητα πίσω από τέτοιες αναρτήσεις.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες/ομάδες στα social media από σωματεία, συλλογικότητες, συνδικαλιστικές παρατάξεις που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην ενημέρωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους συναδέλφους μας. Κάθε πληροφορία για εργασιακά ζητήματα καλό θα είναι να την ελέγχουμε διπλά. Η ΟΙΕΛΕ, πέρα από τους κλασικούς τρόπους ενημέρωσης, έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα στο Facebook όπου έμπειροι συνάδελφοι και οι νομικοί μας απαντούν σε απορίες-καταγγελίες ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στόχος μας είναι η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των συναδέλφων και η προστασία τους από την εργοδοτική παραπληροφόρηση και τα fake news.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img