ΑρχικήΕιδήσειςΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Α/ΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗ...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ Α/ΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! – ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΕΛΕ

- Advertisement -spot_img

Ο Ν. 4310/2014 στο άρθρο 97 (όπως και η ερμηνευτική εγκύκλιος ΑΠ 206450/Ε2/18-12-2014 του Υπουργείου Παιδείας) ορίζουν σαφώς πως για την υπηρεσιακή εξέλιξη (άρα και για τη μισθολογική κατάταξη) των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση προσμετράται ολόκληρη η προϋπηρεσία που έχει διανυθεί σε ιδιωτικά σχολεία.
Η σαφής αυτή πρόβλεψη της νομοθεσίας εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τις Διευθύνσεις Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, οι υπεύθυνοι των οποίων ερμηνεύουν τη νομοθεσία με βάση προσωπικές τους πεποιθήσεις (!) και αρνούνται να αναγνωρίσουν σε εκπαιδευτικούς που σήμερα υπηρετούν ως αναπληρωτές το σύνολο της προϋπηρεσίας τους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επιπλέον, αν και έλαβαν σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα, τις αγνόησαν επιδεικτικά και απευθύνθηκαν απευθείας στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να μην εφαρμόσουν την απόφαση του φορέα που τους εποπτεύει (Υπουργείο Παιδείας).
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα διαμαρτυρία/καταγγελία για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια των δύο Διευθύνσεων στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Πετρόπουλο ζητώντας να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να διωχθούν οι υπεύθυνοί τους για παράβαση καθήκοντος.
Διαβάστε εδώτην καταγγελία της Ομοσπονδίας

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img