ΑρχικήΑνακοινώσειςΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! – ΞΕΚΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΕΚ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! – ΞΕΚΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ!

- Advertisement -spot_img

Είναι γνωστό ότι ο χώρος της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης αντιμετωπίζει σοβαρότατα ζητήματα ανομίας, ενώ μαίνεται στις πλάτες εκπαιδευτικών, εκπαιδευόμενων και των οικογενειών τους ένας άνευ ορίων επιχειρηματικός πόλεμος μεταξύ ισχυρών Ομίλων με σκοπό τον αφανισμό των «αντιπάλων».

Στο πλαίσιο αυτού του πολέμου, φυσικά οι νόμοι καταστρατηγούνται. Πρόσφατα εξεδόθη Υ.Α.του Υπουργού Παιδείας (εδώ) σύμφωνα με την οποία τα μαθήματα στα ΙΕΚ πρόκειται να ξεκινήσουν στις 31 Οκτώβρη, έως ότου δηλαδή ολοκληρωθεί η – για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια – ενδελεχής έρευνα νομιμότητας των δομών τους. Όμως κάποιοι, προκειμένου να «νοθεύσουν» τον ανταγωνισμό και να αλιεύσουν μαθητές από άλλους φορείς, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Υπουργική Απόφαση και λειτουργούν ήδη. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για τον όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που όχι μόνο δεν κρύβει την παρανομία, αλλά τη διατυμπανίζει κιόλας στα socialmedia! Η νοοτροπία του «είμαι κράτος εν κράτει» απεικονίζεται εξαιρετικά σε δύο φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα. iek-delta-2iek-delta-1
Μάλιστα εκπαιδευτικοί μας καταγγέλλουν ότι αποστέλλονται sms προς τους σπουδαστές με το ίδιο περιεχόμενο!

Η Ομοσπονδία θα ζητήσει την άμεση διερεύνηση του ζητήματος από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Παιδείας και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Όμως τούτο δεν είναι αρκετό. Ο χώρος της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης θα «καθαρίσει» μόνο με την ψήφιση ενός ισχυρού νομοθετικού πλαισίου που θα θέτει τους όρους λειτουργίας και θα διασφαλίζει τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img