ΑρχικήΑνακοινώσειςΨήφισμα καταδίκης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας-Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Μουσείου Πειραμάτων» και στους...

Ψήφισμα καταδίκης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας-Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Μουσείου Πειραμάτων» και στους συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων «Ο Βύρωνας»

- Advertisement -spot_img

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ι.Ε.Λ και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε καταδικάζουν απερίφραστα τη μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία του «Μουσείου Πειραμάτων» ενάντια στην Πρόεδρο και τον Γραμματέα του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «ο ΒΥΡΩΝΑΣ» καθώς και της εργαζόμενης που απέλυσε και είναι μέλος του σωματείου. Ήδη, για το σοβαρότατο αυτό θέμα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει εκδώσει σχετικό ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την ενέργεια της εργοδοσίας του «Μουσείου Πειραμάτων» και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.

Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές. Το σωματείο υπερασπίστηκε το δικαιώματα της εργαζόμενης να περιφρουρήσει τα δικαιώματα και το ωράριό της στις δυσμενείς μεταβολές που της πρότεινε η εργοδοσία. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν η απόλυση, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που της έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση στις συνθήκες της πανδημίας. Τα ΔΣ του Σ.Ι.Ε.Λ και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους εργαζόμενους και συνδικαλιστές του «ΒΥΡΩΝΑ». Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και απαιτούμε από την εργοδοσία να αποσύρει την μήνυσή της. Δεν θα αφήσουμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα να μπουν στον γύψο.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img