ΑρχικήΑνακοινώσειςΨήφισμα της ΟΙΕΛΕ για την ωμή αστυνομική βία που υπέστησαν εργαζόμενοι της...

Ψήφισμα της ΟΙΕΛΕ για την ωμή αστυνομική βία που υπέστησαν εργαζόμενοι της εκπαίδευσης και του επισιτισμού-τουρισμού

- Advertisement -spot_img

Η ΟΙΕΛΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και την άσκηση ωμής βίας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των εκπαιδευτικών που «τόλμησαν» να χαλάσουν τη φιέστα του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας στο Μέγαρο Μουσικής και εναντίον των εργαζόμενων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού που πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση, καθώς οδεύουμε σε προεκλογική περίοδο, δεν αρκείται στις επιδοματικές παροχές (που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση), αλλά δωρίζει άφθονο ξύλο στους «αντιφρονούντες», όπως φάνηκε στις δύο αυτές περιπτώσεις. Τη Δευτέρα 20/2 οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής ένιωσαν στο πετσί τους τη «στοργή» της κυβέρνησης για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δέχθηκαν ανελέητη επίθεση με χημικά και ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ. Την Τετάρτη 22/2 οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι έξω από το Υπουργείο Εργασίας με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών. Επιπλέον, προσήχθησαν συνδικαλιστές και απλοί εργαζόμενοι, που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Είμαστε αλληλέγγυοι στις δίκαιες διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας. Η τρομοκρατία των εργαζόμενων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους δε θα περάσει.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img