ΑρχικήΑνακοινώσειςΨήφισμα της ΟΙΕΛΕ για τον εκδικητικά διωκόμενο φιλόλογο Θεόδωρο Αζούδη

Ψήφισμα της ΟΙΕΛΕ για τον εκδικητικά διωκόμενο φιλόλογο Θεόδωρο Αζούδη

- Advertisement -spot_img

Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ διαμαρτύρεται έντονα για τη σκοταδιστική και εκδικητική δίωξη του φιλόλογου Θεόδωρου Αζούδη που υπηρετεί με απόσπαση στη Γερμανία, στο Ελληνικό Λύκειο και Γυμνάσιο της Νυρεμβέργης. Ο συνάδελφός μας καλείται στις 29/6/2023 σε απολογία με Ε.Δ.Ε. που εντέλλεται το Υπουργείο Παιδείας και θα διεξαχθεί από το Γραφείο εκπαίδευσης Μονάχου, ύστερα από «ανώνυμη» καταγγελία εις βάρος του. Πρόκειται, όμως, για μια καθαρά φρονηματιστική ενέργεια με ιδεολογικό φορτίο που έχει ως στόχο την κατατρομοκράτηση των εκπαιδευτικών. Οι κατηγορίες για δήθεν παράβαση καθήκοντος ή χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του ιδίου ή τρίτων προσώπων, δεν αντέχουν σε κριτική. Απλώς στοχεύουν στη σπίλωσή του και στην ηθική του εξόντωση.

Γιατί όλα αυτά;

Ο Θ. Αζούδης υπήρξε μέλος,  πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και αιρετός του ΠΥΣΔΕ της Αν. Θεσσαλονίκης με μια  μακρά διαδρομή στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπου το τελευταίο διάστημα υπηρετεί με απόσπαση.

Παράλληλα αναπτύσσει δράσεις φιλαναγνωσίας εδώ και χρόνια και έχει συμβάλει στην ανάπτυξη σχολικών βιβλιοθηκών ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά της Μακεδονίας, όπως αυτής του Λυκείου Κάτω Ποροΐων στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

  • Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόπειρα σπίλωσης του ονόματος ενός εκπαιδευτικού με καινοτόμο παιδαγωγικό έργο, όραμα και μεγάλη προσφορά στην ελληνική εκπαίδευση. Απόπειρα σπίλωσης που προέρχεται από μια ανώνυμη, αόριστη και συνεπώς «ύποπτη» καταγγελία.
  • Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή στη συνάδελφό μας Θεόδωρο Αζούδη και απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε πειθαρχική δίωξη/ΕΔΕ εναντίον του. Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να βρίσκεται όμηρος τέτοιων μεθοδεύσεων και σκοταδιστικών πρακτικών. Ο σκοταδισμός, η τρομοκρατία, η φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης δεν έχουν θέση στο χώρο της Παιδείας.

 

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img