ΑρχικήΑνακοινώσειςΡαγδαίες εξελίξεις σε ελληνογαλλικά σχολεία, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη μετατροπή τους σε...

Ραγδαίες εξελίξεις σε ελληνογαλλικά σχολεία, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη μετατροπή τους σε αμιγείς επιχειρήσεις και στην παράνομη τοποθέτηση managers – Παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

- Advertisement -spot_img

Ραγδαίες – και επικίνδυνες – εξελίξεις (για τις οποίες η Ομοσπονδία έγκαιρα είχε προειδοποιήσει) λαμβάνουν χώρα σε ορισμένα ελληνογαλλικά σχολεία. Κόντρα στην εκπαιδευτική νομοθεσία αλλά και στην πολυετή παράδοση των σχολείων αυτών κληρικοί που εκπροσωπούσαν τα μοναστικά τάγματα έχοντας βαθιά γνώση της ελληνικής εκπαιδευτικής πραγματικότητας και διατηρώντας στενούς πνευματικούς και εκπαιδευτικούς δεσμούς με τους συναδέλφους και τα παιδιά αντικαθίστανται από managers. Στόχος η σταδιακή μετατροπή των σχολείων αυτών σε επιχειρήσεις και η αλλοίωση των κοινωνικών και παιδαγωγικών χαρακτηριστικών που τα έφεραν στην κορυφή της ελληνικής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Για να πετύχουν το στόχο αυτό εμφανίζονται έτοιμοι να παραβιάσουν την εκπαιδευτική νομοθεσία, ακυρώνοντας τον καθορισμένο ρόλο των Διευθυντών και «αναλαμβάνοντας» τα καθήκοντά τους (παιδαγωγική εποπτεία, συμμετοχή σε συλλόγους καθηγητών κ.λπ.). Η ΟΙΕΛΕ θα παρέμβει άμεσα με επιστολή της στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να αποτραπεί το εκπαιδευτικό πραξικόπημα στα σχολεία αυτά.

Το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών σε Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d’ Arc υπέγραψε μια συγκλονιστική επιστολή αγωνίας προς το Συμβούλιο Διοίκησης των Σχολείων επισημαίνοντας ότι υπάρχει έντονος φόβος μήπως η νέα διοίκηση «επιθυμεί τη στροφή του σχολείου, αλλοιώνοντας ολοκληρωτικά τον χριστιανικό χαρακτήρα του σχολείου και μετατρέποντάς το σε επιχείρηση». Αναφέρονται στον τιτάνιο αγώνα που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί, ιδίως κατά την περίοδο της κρίσης, με αποτέλεσμα το σχολείο όχι μόνο να υποστεί τις συνέπειές της, αλλά να μεγαλώσει και να ισχυροποιηθεί και αναρωτιούνται ποιο σκοπό υπηρετούν οι «ξαφνικές και βεβιασμένες» αυτές αλλαγές.

Η Ομοσπονδία στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας και αναμένει τη στάση των εκπαιδευτικών και στο έτερο σχολείο, την Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph, στο οποίο εφαρμόζονται ανάλογες διοικητικές αλλαγές.

- Advertisement -spot_img
Δείτε επίσης
Ανακοινώσεις
- Advertisement -spot_img